ואתייחס לשאלה שלא הופנתה אלי. זו שאלה שראיתי שהופנתה בפורום של שאלות רפואיות כלליות. מזה זמן מה אין מענה בפורום שאלות רפואיות כלליות, ומכיוון שאני רואה חשיבות בשאלה זו, ועוד יותר - במענה עליה, אני לוקחת את הזכות לענות כאן. מקווה שזו שהפנתה את השאלה לא תיפגע מכך שאני עונה בפורום זה...
"שלום רב,
אבקש לבדוק את הסיכונים הכרוכים בעישון ג'וינט להקלה על צירי הלידה.
חשוב להדגיש, שאלתי מתייחסת לעישון חד פעמי בלבד רק בעת צירי הלידה (לאורך כל תקופת ההריון נמנעתי מעישון ניקוטין/ ג'וינטים לחלוטין)
כמו כן, הכוונה לעישון גראס/מריחואנה בלבד ללא שום תוספות כימיות וסמים אחרים כמובן.
אשמח באם תשובתך תתייחס לגם לנקודה האם גראס/מריחואנה יכול לעבור את מחסום השלייה ולעבור לעובר
בתודה מראש"...
תשובתי:
מריחואנה, גראס, "עשב", או בקיצור - החומר ממנו מורכב ה"ג'וינט" הוא סם בעל השפעות שליליות על מבוגרים, ועוד יותר - על עוברים, ילודים וילדים רכים.
סם זה בפירוש עובר את מחסום השילייה, ואף אחרי הלידה, הוא זורם בחלב אם אצל מיניקות. ילודים הצורכים חלב אם עתיר במריחואנה במהלך החודש הראשון לחיים, סובלים מפגיעה בהתפתחות המוטורית.
אצל אמהות שהמשיכו לעשן מריחואנה עד הלידה, נמצאו ילודים הסובלים מרעידות, קושי להסתגל לאור, ותגובת בהלה לאחר גירויים קלים (כמו שמיעת קול). תינוקות אלו לקו גם בהפרעות שינה בשכיחות גבוהה יותר ("עוררות יתר"). במסמך עמדה של האגודה האמריקנית לרפואת ילדים, נקבע כי מחקרים הוכיחו שחשיפה למריחואנה אצל תינוקות גורמת לעליה איטית במשקל, לסיכון מוגבר למוות בעריסה, ולהפחתה ביצירת חלב אם – ככל הנראה בשל עיכוב ההורמון פרולקטין המעודד את הפרשת החלב. ו... כן. מספיקה רק פעם אחת... החומר המועבר לעובר/ליילוד כתוצאה מעישון "חד פעמי" הוא מספיק בהחלט על מנת להעמיד אותו בסיכון לכל המתואר בנ"ל.
את בטוחה שאת מעוניינת?...
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T