רציתי לפרוק עול - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי 2 ילדים מקסימים מאוד ואני אוהבת אותם הכי הכי בעולם.
    העיניין הוא שלכל אחד יש בעיה וכביכול נתנת לטיפול, אבל התהליך הוא ארוך מאוד.
    1. בני הבכור נולד אלרגי לחלב. הוא לא עלה במשקל היה מתחת לאחוזון השלישי (גם היום הוא באותו האחוזון). עד גילו על האלרגיה לקח איזה חודשיים ועד עז האשימו אותי שאני אמא רעה שלא מאכילה את בנה. היינו איזה שנה וחצי מעקב באשפוז יום. היינו באים לשם רק כדי להשקל ולקבל האשמות שאני לא מספיק מאכילה את הילד.
    בנוסף בגיל שנה עד שנתיים היו דלקות אוזניים חוזרות מידי חודש וטיפול אנטיביוטי...
    בגיל שנתיים דלקות האוזניים פסקו כמעט לגמריי והאלרגיה עברה לגמריי.
    היום הוא בן 3 מפותח פיזית באופן יומא מן הכלל, אבל הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת בגלל בעיות דיבור. ידענו שהשמיעה שלו נמצאת בטווח הנורמה אבל לכיוון הנמוך. אתמול הוברר שיש לו בעיות שמיעה באוזן אחת.
    2. ביתי הקטנה נולדה לפני כשנה. הבכור קיבל אותה מאוד יפה.
    כשהיא נולדה היתה לה פזילה בעין ימין. אמרו לנו שעד גיל חצי שנה זה נחשב לנורמאלי. בגיל 8 חודשים בדקנו את נושא הפזילה שלא עברה והתברר שבעין ימין נשארו לה שרידים מהתקופה העוברית שהיו אמורים להעלם לקראת הלידה. נשארו לה בעין ימין כלי דם שגרמו לקאטארקט ולפזילה. בגיל 10 חודשים היא עברה ניתוח רציני וכיום היא מרכיבה משקפיים, מקבלת 3 פעמים ביום טיפות ועלייה לענוד רטייה במשך זמן רב ככל הניתן על העין הבריאה כדי לאמן את העין השנייה.

פשוט הכל יעבור מתישהוא אני יודעת, פשוט אני מתחילה לאבד כוחות. יותר מידי בעיות בבת אחת. גם אני מטפלת לבדי בסבתי (בת 80), אין לי אמא שיכולה לתמוך בי ולייעץ או כל דבר שאמא עושה..... ובנוסף אני גם עוזרת לחמותי שאיבדה את בעלה לפני כמה חודשים. בעלי עובד מהבוקר ועד הערב. ואני מרגישה שכל העוול נמצא עליי.

אני מתה לצאת לעבודה. אבל איזה מקום עבודה ייקח אותי אם פעם בשבוע אני הולכת עם בני לקלינאית תקשורת ופעם בשבועיים עם הבת לבדיקת עיניים.

אני פשוט צריכה עידוד.
    צריך רק לחייך!
4 תגובות
עמוד 1
  • וואו!!!!!!!!!!!!!!
    איזה עול יש עלייך!!!
    תגידי - בין ילדים - לסבתך - חמותך - בעל - בית יש לך איזו פינה שהיא שלך? התעמלות/חוג/לצאת עם חברות? מקום שבו את יכולה לנשום קצת מחוץ לטיפולים בכל העולם?

להתחיל הורות תוך שמיעה מתמדת מבעלי מקצוע איזו אמא רעה את ולהיות בזה לבד בטח מעצים נורא את תחושת הבדידות וחוסר האונים ומוריד את הבטחון העצמי ואת הבטחון באמהותך....

בהחלט תקופה קשה עוברת עלייך. המון
  • יש לי 2 חברות רווקות שאני יוצאת בעיקר איתן פעם בחודש וחצי בערך. זה ממלא מצברים אבל לא יודעת, זה לא מספיק כל כך.
    אני מחפשת עכשיו עבודה בחצי משרה. אבל קשה למצוא.
    אני מנסה להיות אופטימית. ואני יודעת שמתי שהוא זה יעבור אבל הדרך נראית ארוכה.
    אני בהחלט אוטוטו מתחילה להתנדב בעמותת אם לאם פעם בשבוע.
    תודה על התגובה המהירה.
    צריך רק לחייך!
  • מצטרפת ל"וואאאאווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו" של חברתי...
    הדבר הראשון שעבר במחשבתי כשקראתי את הודעתך, היה זה:
    "יש לי 2 ילדים שחולים באסטמה חריפה, ואחד מהם לוקה גם בליקוי גנטי שגורם לו לאנמיה קשה..... ואני מעיזה להתלונן?????????????"

וואו, כמה את חזקה...

אילנה, הדבר המשמעותי ביותר שגילו על חוסן נפשי (בהמון מחקרים שנעשו) זה שהוא הולך ופוחת ככל שאדם חווה יותר חוויות קשות בחייו.
    ז"א: המשפט: "מה שלא הורג אותך, מחשל אותך", הוא ככל הנראה - לא כ"כ נכון...
    מה שכנראה נכון, זה שמה שלא הורג אותך, כנראה מחליש אותך...
    לכן מאד הגיוני בעיני שאת מרגישה שאת מתחילה לאבד כוחות.
    כל ההתמודדויות, בעת ובעונה אחת - זה, אפעס, קצת הרבה...
    תראי, אני חושבת שאת עושה כמיטב יכולתך. מתפקדת בכל המישורים, נמצאת שם בשביל כולם.
    מתי בפעם האחרונה בדקת האם את נמצאת שם בשבילך?
    אני חושבת שאם לא תמצאי מקום שבו תוכלי להיות בשבילך, לא לאורך זמן תוכלי להמשיך להיות בשביל האחרים...
    לצאת עם 2 חברות רווקות פעם בכחודש וחצי זה יופי, אבל ככל הנראה לא ממש מספיק...
    עמותת אם לאם זה נהדר! ההתנדבות בהחלט ממלאה מצברים (מניסיון. גם אני עוסקת בהתנדבות). תוכלי לקבל גם את את השירות ההתנדבותי, מעבר להתנדבות שלך עם אישה?

ובכל מקרה, את תמיד מוזמנת לכתוב לנו, לספר מה איתך, לפרוק עול ובכלל לשתף במעט מהמעמסה הכבדה הזו...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • תודה.
    צריך רק לחייך!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה