מרווה
תודה שחלקת איתי, ועם שאר הבנות את הרהורייך, והזכרת לכולנו איך נראים ההרהורים, המחשבות, החששות והלבטים המאפיינים טרום לידה (לדעתי, כל לידה. יש כאלו שיגידו: "במיוחד טרום-לידה ראשונה". באופן אישי, חוויתי הרהורים ולבטים אלו גם לפני לידתי השלישית...
).
גם אני מאמינה בחיבור הבל יינתק שבין הגוף לנפש.
ועוד יותר אני מאמינה ביכולותיה של אישה. כל אישה. הלידה - שייכת לאישה. ולא משנה עד כמה ישלוט המודל הרפואי בחיינו, הלידה, מעצם היותה תהליך טבעי-נשי המוכתב ע"י גורמים ביולוגיים-גנטיים עתיקי יומין החרוטים עמוק בתוך ה - DNA הנשי - לידה זו שייכת רק לאישה.
תראי, בשלושת לידותיי סירבתי להתיישב בכסא גלגלים מיד לאחר הרישום בחדר הלידה.
למרות שהביאו כיסא, התעלמתי ממנו, ולמרבה הפלא אף אחד לא הכריח אותי לשבת בו...
אני יכולה אף לספר לך, שמתוך 3 לידותיי, 2 עברו ללא כל שימוש במשכך כאבים מכל סוג שהוא, ולא במזרז לידה. ז"א, 2 מתוך 3 לידותיי היו טבעיות לחלוטין, למרות שהתקיימו בחדר לידה כשר למהדרין (בבי"ח "מאיר"...
) לפי אותו מודל רפואי מפורסם...
מה שאני מנסה לומר לך, זה בעצם שכיום במדינת ישראל בדומה למדינות מערביות אחרות, נשים אמנם יולדות בבתי חולים בחדרי לידה מודרניים ומאובזרים היטב, אך עדיין קיימת הקשבה לרצון ההולך וגובר ללדת בדרך טבעית, עם כמה שפחות התערבויות מלאכותיות, ובכל מקרה, מילת המפתח היא
הקשבה מצד הצוות, לרצונותיה של האישה.
מצד שני, בדיוק כפי שכתבת, הלידה בחדרי לידה מודרניים בהחלט מצמצמת אפשרויות לאסונות, לא עלינו, שעלולים לקרות, ואכן קורים בסבירות גבוהה בלידות טבעיות לגמרי, אם כי בסביבות פרימיטיביות משהו... (במדינות יבשת אפריקה השחורה, למשל) כך שלא כ"כ נכון לבטל לגמרי את יתרונות המודרניזציה והקידמה בחדרי הלידה המערביים...
בכל מקרה
.
תני לעצמך מקום להרהורים אלו. קבלי אותם, התחבטי בהם. הם יסייעו לך להגיע מוכנה יותר ללידה. ומעל הכל - את נמצאת לפני לידה ראשונה. מותר לך להתרגש, להתחבט, להתלבט, לא לדעת בדיוק מה נכון, מה טוב, מה יועיל, כמה יכאב ומתי זה ייגמר.
מותר לך.
זה בסדר.
אלו תחושות לגיטימיות, טובות, ובמקומן.
זו החוויה שלך, היא אישית ומיוחדת רק לך. היי איתה.
אשמח אם תשתפי אותי עוד.
אחזיק אצבעות שיהיה לך קל וחווייתי, בדיוק כמו שאת רוצה.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T