פחדים שלפני... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ראשית מזל טוב ובהצלחה!
    הייתי פעילה בעבר בפורום תמיכה והורים ועכשיו ב"ה (!) אני בהריון שני בשבוע 32.
    ככל שמתקרב מועד הלידה אני בפחדים מטורפים הרבה יותר מההריון הראשון.
    אני מרגישה מאוד מאוד עצובה ומה גם שההרגשה הכללית שלי על הפנים...
    יש לי כנראה חשש לשבר במפשעה, מה שמקשה מאוד מאוד על התפקוד היומיומי(אפילו לישון בלתי אפשרי). למזלי אני לא עובדת אז יש זמן לנוח אבל מצד שני המחשבות...
    הפחד שלי היא בעיקר שלא יקרה לי משהו במהלך או לאחר הלידה חס וחלילה למרות שיש לי משפחה מדהימה ובעל חלום אני עדיין דואגת להרגשה של האוצר שלי אם יקרה לי משהו...
    (אני כותבת ובוכה) דווקא בגלל שיש לי אוצר בבית הפחד הוא עצום.
    תביני לבד לאן המחשבות מובילות אותי... לא בא לי יותר לכתוב- עושה לי רע..
    איך אפשר להתגבר על הפחד?
1 תגובות
עמוד 1
  • אני חושבת שחששות מלידה שניה הם טבעיים, ואפילו צפויים.
    הרי בלידה הראשונה, לא ממש ידענו לאן אנחנו הולכים... כל קריאה בספר הדרכה, צפייה בסרט של לידה, תצפית על הלידה של הכלבה הביתית, חתולת החצר, או אפילו השתתפות בקורס הכנה ללידה, לא ממש מכינים אותנו ל"דבר האמיתי" שאיכשהו, מצליח לא להיות דומה לאף אחד מהדברים שציינתי קודם...
    ומכאן החשש הטבעי. כי את כבר יודעת בדיוק במה כרוך התהליך (וגם זה לא תמיד. אין 2 לידות דומות, אם כי התהליך הפיזיולוגי משותף לכולן, בכל העולם. ועדיין, החוויה האישית שונה מלידה ללידה, אפילו אצל אותה אישה.).
    מה ז"א "חשש לשבר במפשעה"? אם קיים שבר במפשעה, הרי שזה אכן מצב מגביל מאד, ודורש השגחה ותנאים מסוימים בלידה. אני מניחה שאם קיים חשש כפי שאת מציינת, את נמצאת במעקב צמוד ועם התקרבות מועד הלידה, תונחי במדויק כיצד לנהוג כשיתחילו הצירים, מתי להגיע לביה"ח ותקבלי תסריט מדויק כיצד תיראה הלידה שלך.
    וכך צריך להיות. המעקב הרפואי וההנחיות המדויקות כיצד עלייך לנהוג אמורים דווקא להרגיע, ולא ההיפך. אני מניחה שמחשבותייך לוקחות אותך לסיטואציות קשות שעלולות לקרות בלידה, דבר שככל הנראה מוגבר עקב הבעיה הרפואית ממנה את סובלת: חשש לשבר במפשעה.
    הביני, שדווקא עקב בעיה רפואית זו, את כנראה תזכי למעקב וטיפול צמודים יותר מאשר אלו שמקבלות רוב היולדות שלא קיים לגביהן חשש שכזה.
    נסי (בינך לבין עצמך, אם את לא רוצה כאן) למקד לעצמך ממה בדיוק את חוששת? לאן לוקחות אותך מחשבותייך?...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה