בן שמונה חודשים כבר...:-) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי אורנה בני בן חצי שנה ושבועיים. כבר מתהפך לכל הכיוונים בטן גב וההיפך. אני מבינה ורואה שהשלב הבא הוא סיבוב ציר- כשהוא שכוב על הבטן. הוא מנסה להגיע לחפצים מסביבו אבל יוצא שהוא מתהפך לעברם (מתגלגל) ולא מגיע אליהם על ידי הרמת בית החזה ותנועה בעזרת הידיים.
    הייתי רוצה לדעת איזה תרגילים יכולים לעזור לו לפתח את התנועתיות הזו.

תודה
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום,
    בכדי לעודד סיבוב סביב ציר, קישרי צעצוע לחוט והראי לו את הצעצוע כשהוא על הבטן קרוב לרגליים שלו בכדי שיבצע סיבוב עם הראש והידים ויתקדם בסיבוב. במצב שהצעצוע ליד הרגל התהפכות לא תעזור לו בכדי להגיע לצעצוע.
    בנוסף - תרגלי דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן. זה יעזור לו הן בשימוש ברגליים בסיבוב סביב ציר ולאחר מכן בזחילת גחון.

תעדכני איך הולך.
    בברכה,
    אורנה
    אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
  • הי אורנה אני שמחה לעדכן..
    בני כבר בן שבעה וחצי חודשים..
    הוא כבר עושה סיבוב סביב ציר יפה מאוד מזה 3 שבועות.אולי אפילו יותר עכשיו נראה כאילו הוא נתקע.. הוא מגיע לכל חפץ שהוא רוצה על ידי סיבוב ציר, גלגולים והתהפכויות ואפילו מתיחה של הגוף.. הוא עדיין לא זוחל.
    אני עושה לו את התרגיל של הצמדת רגליים לרצפה בשכיבה על הגב והוא אכן דוחף את עצמו אך כשהוא על הבטן הוא כאילו לא מודע לתנועת הדחיפה של הרגליים..

אני מתארת לעצמי שהזחילה תבוא מעצמה.. ובכל זאת הוא נראה כל כך מתוסכל לפעמים.. איך עוד אפשר לעזור לו?

• שלום,
    האם הוא משתמש ברגליים בסיבוב סביב ציר? אם כן, אז זה בסדר.
    בכדי לזחול (גחון) צריך שהיו כמה מרכיבים:
    יכולת דחיפה עם הרגליים
    העברות משקל (על המרפקים, האם הוא שוהה על המרפקים?)
    מערכת שיווי משקל מפותחת וכו',

תנסי לשים לו צעצוע בהישג יד ולכופף רגל אחת כשהוא על הבטן והחזיק באזור כף הרגל ולחכות לדחיפה ואח"כ עם הרגל השניה. בנוסף את יכולה לתרגל עבודה על הצלבות ע"י התרגיל הבא:
    על הגב, להצליב יד ורגל נגדית ולעשות טוק טוק טוק במפגש בינהם, להניע מצד לצד עד המזרן. לחזור על זה עם הצד השני.

תעדכני אותי איך הולך.
    אם עד גיל תשעה חודשים הוא לא יתחיל לזחול תשקלי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות.
    בברכה,
    אורנה.

אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה