שלושה חודשים וחצי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בתי בת כמעט שלושה חודשים וחצי. איני יודעת אם זה קשור אבל היא נולדה פחות משני קילו בסוף שבוע 38, אולם הדביקה במשקלה את קבוצת גילה. היא מאוד לא אוהבת לשכב על הבטן, שוכבת כדקה ומתחילה להתלונן וידיה נפרשות הצידה. אני מתעקשת עד שהיא מתחילה להתייפח. אני נמצאת בסדנת התפתחות של "דיאדה" ועושה איתה את התרגילים הרלוונטיים (קיפול הרגליים לבטן, מגע עמוק, השכבה על צידי הגוף ועל הבטן עם יד אחת מתחת לגוף וכדומה), אולם אין שיפור במצב. בנוסף, היא לא אוהבת תנוחת ערסול וכל תנוחה שמחייבת את ראשה להישען, והיא ישר מנסה להרים את הראש. גם את התנוחה שמחזיקים אותה לקראת האכלה בבקבוק היא לא אוהבת ומתחילה להשתולל עד שהבקבוק מגיע אל פיה ורק אז היא נרגעת. איך אפשר לעזור לה?
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום,
    האם יש לך אפשרות לבקש מהמדריכה בדיאדה התייחסות לקושי ומתן תרגילים נוספים? את התרגיל של שיפור שכיבה על הבטן (שאת תיארת) יש לתרגל על בסיס יום יומי כמה וכמה פעמים בכל יום עד שרואים שיפור, זהו תרגיל מצויין.
    אני לא יכולה לאבחן את הסיבה שהיא לא אוהבת ערסול אך זה מאוד קשור לזה שהיא לא אוהבת לשכב על הבטן. האם היא שכבה רק על הגב עד היום?
    בכדי לראות שינוי את צריכה להאמין שזה יכול לקרות, את צריכה להתמיד עם התרגילים ולהפוך אותם לשגרת חייכם.
    כנראה שיש לבתך זקיפת יתר בגב שלא מאפשרת לה לשכב בנינוחות על הבטן ומקשה עליה להתערסל (הידיים בצדדים מעידות על כך).
    אני ממליצה לקחת שבועיים אינטנסיבים של תרגול, כולל ערסול ואולי תוך כדי תנועה על הכדור בכדי שאולי תקבל זאת, או ערסול עם הפסקות. בנוסף לא לשים אותה במשטחים מוטים כמו טרמפולינה, נדנדה וכו' (משטחים אלו גורמים למתח בשרירי הבטן שעוד יותר מקשה עליה).
    אם עוד שבועיים לא תראי שיפור, ממליצה לך לגשת לשיעור פרטי אצל מדריכה להתפתחות תינוקות. את תקבלי אבחון מדויק ועוד כלים בכדי להביא את בתך לשכיבה על הבטן ומימוש שלבי ההתפתחות הבאים כמו התהפכות, זחילה וכו'.
    בברכה,
    אורנה.

אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה