התהפכויות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אורנה שלום,

בני המקסים אדיר בן חצי שנה ולפני 3 שבועות התחיל להתהפך גב בטן ובטן גב אך לצד אחד בלבד,האם ישנם תרגילים שאני יכולה לעשות איתו על מנת לתרגל היפוך לצד השני?אציין שהוא גם לא מנסה לצד השני אפילו אם יש משחק.

תודה
4 תגובות
עמוד 1
  • שימי אותו על הבטן ותעמדי מעליו וכרגע שאת רואה שהוא נמסה להתהפך אל תתני לו שינסה להתהפך לצד שני.

• טניה תודה על העצה, ניסיתי את זה והוא פשוט מתחיל לבכות
  • ורדים שלום,
    את מתארת כאן העדפת צד ברורה של בנך. העדפה זו היא כנראה מאיזו א-סימטריה שהייתה קיימת אצלו ועכשיו באה לידי ביטוי בהתהפכויות.האם את זוכרת אם הוא הפנה את הראש יותר לכיוון מסוים?
    חשוב להתייחס לא-סימטריה כי אינך רוצה שהוא יגרור אותה לשלבים הבאים.
    שהיה על הצדדים מאוד עוזרת - אני לא יודעת עד כמה הוא יסכים אך את תוכלי לזהות בוודאות צד שנוח לו לשכב והוא יותר מסכים וצד שיהיה לו מאוד קשה. תתחילי עם הצד שקל לו ותלחצי אותו לכיוון המזרן, טפיחות, הדהודים של קול על הגוף בכדי שהוא ישאר כמה שיותר על הצד ואז לעבור לצד השני.
    את המעבר מצד לצד תוכלי לעשות בעזרת הזזה של הרגליים שלו, רגל מעל רגל עד מעבר לצד.
    אני אתן לך שני תרגילים בסיסים בהתהפכויות - עשי אותם יותר לצד שהוא לא מתהפך אליו על בסיס יום יומי.
    התרגילים:
    בטן-גב:
    להשכיב אותו על הבטן, רוכנים מעליו ומכניסים יד אחת מתחת בית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד. לאט לאט להכניס את הזרוע פנימה עד שהוא יניח ראש ולהמשיך את ההתהפכות ולהפגיש יד עם רגל נגדיים. חשוב לעשות את זה באיטיות ולראות שהראש לא נופל. אפשר לשהות קצת על הצד ולתת לו להשלים את הגלגול. לעשות זאת לשני הכיוונים.
    גב-בטן:
    להשכיב אותו על הגב, לעגל את הרגליים לכיוון בית החזה. להפגיש בין כפות הרגליים ולשפשף אחת בשנייה. ניתן להגביה קצת את האגן ע"י הישענות האגן על השוק שלך. לחכות לראות שהוא מחזיק את כפות הרגליים שלו. אח"כ לחזור אל הגב (בלי הרמת אגן) ולאחוז רגליים וידיים (כולם) ביחד ולהניע אותו מצד לצד, עד לצד המזרון. אפשר לעשות "טוק טוק טוק" בצד אחד ולחכות לראות אם הוא משלים את הגלגול. לעשות לשני הצדדים. אפשר לשים לו גירוי בצד שיהיה מעוניין להמשיך אליו.
    במידה ואת רואה שתרגול עצמי שלך לא מניב תוצאות תוך שבועיים-שלושה רצוי לגשת לאבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לאבחן את הקושי ולתת לך תרגילים מדויקים ומעקב יותר צמוד עד שהא-סימטריה תצטמצם או תעלם.
    בברכה,
    אורנה.
    אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
  • תודה אורנה, לפי התרגילים שנתת לי נזכרתי שלא ציינתי בפניך שיש לו אקסטנציה בגב ואני עושה אותם לא מעט..אבל אני אמשיך,תודה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה