האם מאוחר מידי?האם גרמתי נזק? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בס"ד
    היי נעים מאוד ,אני אם לתאומות שנולדו שבוע 31
    כרגע הן בנות 4 וחצי חודשים,אך לפי המתוקן חודשים וחצי,כי נולדו חודשים לפני הזמן .
    שאלתי:
    אני איתם כל היום,ועקב נוחות הרגלתי אותם הרבה על סל קל כי קל לי לשלוט ב 2 שאחת עלי והשניה רעבה ,כי אני לבד ,עד שהבעל חוזר בערב.
    זה סל קל מרווח יש לציין.
    ועל הבטן אני מנסה ,,הם מרימות מעט את הראש,אך ממש זקוף,אך מתעייפות..ובוכות.
    האם זה נזק בגילם?
    האם ס קל גורם נזק?כי לפעמים הן נירדמות ביום עליו,לפחות לשעתים ויותר,
    וגם לאחר גרפס אחת עלי אחת ממתינה בסלקל--אולי עדיף טרמפולינה?
    מה המלצתך?לגבי סל קל?ולגבי הרמת הראש?האם מאוחר מידי?

ועוד שאלונת:
    אני איתם אהיה עד גיל שנה בע"ה,אני שרה להם משחקת,מטיילת,יש עוד טיפים?הם ממלמלות כבר בדיבור ואוהבות לזוז עם הרגלים .
    אשמח לטיפים
    תודה על הכל
    ישר כוח
2 תגובות
עמוד 1
  • היי מזל טוב שימי אותן הרבה על הריצפה על הבטן שימי מזרן פעילות שמיכה עם משחקים הן אמורות להושיט יד לחפצים כבר אמורות לנסות להתהפך בטן גב וכו' עדיף שיהיו כמה שיותר על הריצפה
    אומנם אני לא מדריכת ליווי אבל בכל זאת אמא לפעוטה שעשתה טעות אחת (הילדה לא היתה מספיק על הריצפה בבית) והיום רק ריצפה

את המתנות הכי שוות בחיים מעניקים לנו הורינו - את חיינו
    וילדינו - את חייהם והזכות לגדלם

[url=http://imikimi00.com/link/link_through/IYyX-10g]http://www.tickerclub.com/cache/5581b77dd9.png
  • שלום,
    מבחינה התפתחותית יש להסתכל עליהן כבנות חודשיים וחצי. אני ממליצה לא להשתמש בסלקל, טרמפולינה וכל משטח מוטה אחר. המשטחים האלו יכולים לגרום למתח שרירי לא מאוזן אם שוהים בהם לאורך זמן וייתכן לקשיים כמו לדוגמא קושי לשכב על הבטן.
    במידה ואת רוצה להניח אחת מהן ויש באפשרותך לרכוש פוף או ערסל לתינוקות אני מאוד ממליצה זאת בייחוד לבנותייך שחסר להן "זמן רחם" וכל ערסול וחזרה למנח ברחם יטיב עימן.
    תנסי את התרגיל הזה לפני שאת מעבירה אותן לשכיבה על הבטן בכדי לעודד שכיבה נוחה על הבטן. תרגלי באופן יום יומי:
    1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
    3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוקת אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
    5. לשהות על שני הצדדים.
    6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.

אני כאן לעוד שאלות.
    בברכה,
    אורנה

אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה