ערב טוב - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • וואי כמה זמן לא שאלתי אותך שאלות. מאז שלהב שלי הולכת נטשתי אותך

אז להב שלי בת שנה וחצי - הולכת זוחלת מתהפכת מתיישבת - בקיצור כל מה שצריך.

השאלה שלי היא דווקא מבחינת דיבור (מקווה שגם בזה את מתעסקת) - כמה מילים צריך להיות להם באוצר בשלב כזה? מסקרנות בלבד.
    היא אומרת כבר המון מילים, למעלה מ30 בטוח. היא אפילו שרה כל היום (לפעמים סתם קשקושים עם מנגינה) ומשלימה לנו מילים בשירים (נגיד אנחנו אומרים לה "כושי כלב..." אז היא משלימה "קט")
    זה נשמע סביר לגילה או שהיית מצפה כבר ליותר?
    ואיך אני יכולה לפתח לה את הדיבור יותר מעבר לשירים וסיפורים ולפשוט לדבר איתה כל היום ולהסביר לה כל דבר.

ובכלל מה את ממליצה להתפתחות הילד בגיל שלה, בשלב ההתפתחותי שלה?!?!

אני אוהבת לאתגר את עצמי

תודה רבה על העזרה
    סיון
3 תגובות
עמוד 1
  • הי לולי שבלולי,
    אני שמחה שנטשת אותי אם יש לזה סיבה טובה
    לגבי התהפתחות שפה, זה תחום עיסוקם של קלינאי התקשורת. נראה לי מניסיוני כי בתך נמצאת במקום טוב מבחינת התפתחות השפה.
    לגבי ההתפתחות הסנסו-מוטורית שלה אני ממליצה להמשיך ולאתגר אותה להליכה במשטחים שהיא צריכה לאזן את עצמה. כמה שיותר להיחשף למתקנים בגן השעשועים ולא לחשוש מהם. לראות שאין איזו רגישות חושית למרקמים מסויימים, לשכלל את המוטוריקה העדינה ולהנות ממנה שזה הכי חשוב.
    בברכה,
    אורנה

אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
  • לגבי הדיבור זה מצחיק אבל היא פשוט שרה כל היום (עוגה עוגה, בו בו בים מי כמונו הדובים, כושי כלב קט וכו') - כאילו מעדיפה לשיר על פני לדבר.
    לגבי מוטוריקה עדינה נכון לכרגע אנחנו בתרגול של הכנסת מטבע לתוך קופה והיא עושה את זה מעולהההההההההה.
    אז השלב הבא זה השחלה של חרוזים לחוט.
    לגבי איזון וגני שעשועים אני לוקחת אותה המון היא אוהבת את הנדנדה ואת המגלשה אבל לא מוכנה לנסות לטפס לבד על הסולם.
    ובכלל בזמן האחרון היא מראה המון פחדים מדברים שפעם היא לא פחדה מהם. השאלה איך להתמודד עם זה, האם לנסות לשכנע אותה כן לעשות את הדברים או לתת לה להמשיך עם הפחד ולהתמודד איתו לבד?

ולהנות - וואי וואי כמה שאני נהנית ממנה, זה אושר רצוף 24/7, בלי תנאים, בלי גבולות, פשוט כיף!!!

המון תודה על העזרה, באמת המון תודה, את מדהימה :-)
    שנה וחצי אחרי כבר אפשר לשכוח שהיא נולדה לפני הזמן

באהבה, סיון

הפייסבוק שלי: sivan werner
    המייל שלי: [email protected]
    המסנג'ר שלי: [email protected]
    הטלפון שלי: (%@@)**^(# - נו באמת חשבתן
  • הי סיון,
    תודה! אני שמחה להיות כאן.
    לגבי חשש מדברים שפעם היא לא חששה מהם זה מוכר. חשוב להמשיך להציע לה ולראות למשך זמן אם היא נמנעת מסוג מסויים של פעילות.
    בברכה,
    אורנה

אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה