2 שאלות על התפתחות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הבת שלי בת 11 חודשים. אוטוטו בת שנה (ב 22 לחודש)
    1. היא הולכת כשהיא מחזיקה בשולחן ולא מוכנה בשום אופן ללכת אם אני מחזיקה בידייה. כיצד ניתן לעודד את העיניין בהליכה?
    2. מתי אמורה להגיע המילה הראשונה (אבא או אמא)? היא מברברת רק:דא ואאה. ומשמיעה קולות כשפיה סגור. האם זה תקין. עלי לציין שבני הבכור בן 3 מטופל אצל קלינאית תקשורת בגלל שאינו מדבר כראוי. האם יש קשר?

בתודה מראש.
    צריך רק לחייך!
1 תגובות
עמוד 1
  • אילנה שלום,
    סליחה על התגובה המאוחרת!

לגבי שאלתך הראשונה, אני לא ממליצה להאיץ בנושא ההליכה. היא תלך שהיא תהיה מוכנה לזה וזה יהיה כאשר מערכת שיווי המשקל שלה תשתכלל מספיק בכדי לא לחשוש מללכת ללא תמיכה. הרבי לשחק איתה בהוצאות משיווי משקל בכדי שתלמד לאזן את עצמה. לא רצוי גם לתת לה ללכת עם כל מיני חפצים/אנשים כי הם אינם מעודדים הליכה עצמאית. הליכה אנו מצפים לראות בן גיל שנה וחודשיים לשנה וחצי ולבתך יש זמן.
    לגבי התפתחות שפה, כאן הטווח הוא רחב. אין בהכרח קשר בהתפתחות השפה בין ילדייך. הרבי לדבר איתה. זה בסדר שבשלב הזה היא משמיעה הברות בודדות.

בברכה,
    אורנה
    אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    054-4366399.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה