התפתחות תינוק בן 5.5 חודשים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי אורנה,

המתוק שלי בן 5 וחצי חודשים. חמוד חייכן. לא כ"כ אוהב להיות על הבטן אבל בזמן האחרון נשאר הרבה יותר זמן ואני גם משתדלת להנעים את זמנו ולהצחיק אותו ולשחק במיוחד עם אחותו הגדולה. הוא מרים את הראש יפה מסובב אותו ומרים גם את בית החזה. עושה תנועות של אוירון מושיט ידיים לדברים קדימה ומ ושך אותם. כך גם שהוא על הגב. שהוא על הגב הוא יכול גם לנטות ל2 הצדדים כדי להסתכל על דברים או לקחת. הוא התהפך שהיה יותר קטן רק פעם או פעמיים מהבטן לגב ומאז לא התהפך ולא ממש מנסה הוא פשוט ממש בוכה שנמאס לו מתנוחת על הבטן. כמו כן לא התהפך מהבטן לגב רק לצדדים ועם עזרה קטנה הוא מצליח.
    האם תקין? האם לתת לו את הזמן שלו? או שיש תרגילים שאפשר לעשות כדי שיתהפך.
    עוד משהו הוא מליח להזיז את עצמו שהוא על הגב אחורה וקדימה וגם שהוא על הבטן מזיז קצת את עצמו (גחון).

תודה מראש:)
7 תגובות
עמוד 1
  • רק להוסיף שהוא עלי על הברכיים הוא מוכן להיות הרבה יותר זמן על הבטן והוא מרים את הראש. אז אני מנסה גם ככה להיות איתו.

ועוד משהו - הוא מאוד רוצה להתיישב. מרים את הראש שהוא שוכב לכיוון הבטן כדי לקחת משהו ושהוא עלי מושך לכיוון ישיבה ותומך בעצמו יפה. אני יודעת שזה לא טוב אז אני משתדלת כמה שפחות אבל האם כשזה בא ממנו לאפשר לו?
  • יעלי שלום,
    אני הייתי רוצה לראות אותו יותר ויותר זמן על הבטן. הסיבה שקשה לו היא השהייה הממושכת על הגב שגרמה לשרירי בית החזה להיות נוקשים ולזוקפי הגב להתקצר ולכן קשה לו.
    אני אתן לך תרגילים בכדי לשפר את השכיבה על הבטן ולהתחיל לעבוד על התהפכויות.
    לפני כן, האם שאת שמה אותו על הברכיים - את יושבת ישר או הרגליים מוטות בזוית? אם זה ישר - אז זו דרך לתת לו להיות על הבטן כי עם קצת תנועה קל יותר. אם יש לכם כדור פיזיו את יכולה לשים אותו על הבטן על הכדור ולתת לו תנועה.
    זה נכון שלא צריך לעודד אצלו ישיבה בגיל הזה. הרצון לשבת מגיע אצלו משהייה במשטח מוטה שגורם לו להפעיל יתר על המידה את שרירי הבטן ולהתרומם. התיישבות אמורה לקרות משהייה על 6, לקחת אגן אחורה ולהתיישב ולא בצורה בה הוא עושה.
    בנך סקרן והוא עושה זאת כי יש לו רצון להתרומם כמו לכל בני האדם, אך הוא עושה זאת בצורה שאינה נכונה לארגון הביומכני של השלד שלו ולכן רצוי שתמנעי זאת ותעבדי יותר על שהייה על הבטן. כשהוא מנסה להתרומם הרימי את הרגליים שלו בכדי שיוריד את הראש ונסי להימנע כמה שיותר מלשים אותו במשטח מוטה (טרמפולינה, נדנדה, סלקל, עגלה בשיפוע וכו').
    תרגילים שליפור שכיבה על הבטן:
    1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
    2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
    3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
    4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוקת אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
    5. לשהות על שני הצדדים.
    6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.

תרגילים להתהפכות:
    1. כשהוא על הגב - החזיקי את הידיים והרגליים שלו ביחד והניעי אותו מצד לצד (עד המזרן), השאירי אותו בצד אחד וחכי להתהפכות. כנל לצד השני. כשאת מניעה לצד מסויים תני לו עוד קצת תנועה לאותו כיוון בכדי שישלים את ההתהפכות.
    2. כשהוא על הבטן - חשוב שהוא יהיה על המרפקים. היום קשה לו בגלל המתח השרירי בבית החזה ולכן זה מעכב אותו מלהתהפך. ככל שתתרגלי את שיפור שכיבה על הבטן ושהייה על הצדדים הוא יהיה יותר על המרפקים ואז תכתבי לי עדכון ואתן לך תרגילים נוספים.
    תעדכני אותי
    אני כאן.
    אורנה
    אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    054-4366399.
  • אורנה - אין כמוך ! ממש תודה !

אנחנו הולכים לתרגללללללללללללללללללללללללללללל

• תוכלי רק להסביר לי את זה שוב? לא כ"כ הבנתי.

. "המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב."

עדכון קטן - הרגע שמתי אותו על הצד והחמוד התהפך.
  • כשהוא על הצד להמשיך ולהעביר אותו לבטן ולשלב טפיחות באיזור השכמות והגב, הדהוד של קול (תקרבי אליו פה ותעשי קול בתוך הבגד שלו שמהדהד לגוף).
    בסדר?
    מה עוד לא היה ברור?
    אורנה

אורנה עטאר
    054-4366399.
  • תודה אורנה - הבנתי

ורק כדי להיות בטוחה שהבנתי נכון . שכתבת - "הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר." התכוונת שהוא על הגב ואז להרים את האגן שלו על הרגליים שלי? או כאשר הוא על הבטן על הרגליים שלי, פשוט להרים רגל אחת שלי קצת למעלה על מנת להגביה את האגן שלו?
  • התכוונתי לאפשרות הראשונה. כשהוא על הגב.

אורנה עטאר
    054-4366399.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה