אובדן הריון קשה. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכן,אני חדשה כאן וקראתי את הסיפורים של חלק מכן ורציתי לחלוק את הסיפור שלי.
    אני בת 24,בריאה, נשואה ואמא לדניאל בן 4 שנים ושלי בת שנתיים.באוגוסט גיליתי שאני בהריון עם הילד השלישי ומאוד נלחצתי-כי ההריון לא היה צפוי. אני לומדת לאחיות כבר שנה 3 ואחרונה(בעזרת ה') ובסופי שבוע אני עובדת בבית חולים,כך שזמן פנוי לא היה לי ועוד משפחה צעירה שבקושי רואה אותי-בקיצור ההיריון לא בא בזמן בכלל. בעלי ישר הציע להפיל-אני נגד הפלות ואמרתי לו שלא בא בחשבון.
    אחרי שבוע כשעיכלנו את הבשורה וקיבלתי תוצאות של בדיקות הדם נרגעתי וגם בעלי וקיבלנו את ההריון,ידעתי שיהיה קשה,אבל נוכל להצליח! הלכתי לרופא נשים שעשה לי US ושם הוא ראה 2 שקי הריון(נלחצתי עוד יותר) אבל אז הוא אמר שעובר אחד נספג ושזה בסדר"קורה לפעמים" ואין מה לדאוג! זה היה בשבוע ה7 וגיל השק של העובר שנספג תאם לשבוע 6+יומיים.
    יצאתי ממנו התקשרתי לבעלי לבשר על הבשורה ומשהו בלב נצבט-ידעתי שעם 2 יהיה קשה-בלתי אפשי להסתדר,אבל בכל זאת הרגשתי אובדן וצער. בשבילי זה היה ילד שלי שלא הצליח לשרוד...
    המשכתי עם ההריון כרגיל עשיתי את כל הבדיקות והכל היה תקין לחלוטין,אבל משהו לא הסתדר,הרגשתי שמשהו לא בסדר עם ההריון-הוא היה שונה מההריונות הקודמים והיה הרבה יותר קשה פיזית.
    הגעתי לסקירת מערכות מוקדמת בשבוע ה-17 שמחה ונחושה לראות סוף סוף את מין העובר ומהרגע שנכנסתי היה מתח-התעלמתי ואמרתי לרופא שאם הוא לא מגלה מה יש לי בבטן אס יהיה לו עסק עם הבן הגדול שבבית. הוא הדליק את הצג וראיתי עובר חמוד עם הטוסיק למעלה והרופא נאלץ להיכנס בצורה וגינלית על מנת להמשיך את הסקירה. הוא נעצר עם המכשיר על הלב ןהמילים שלו עד עכשיו בראשי כמו הלמות:"אני מצטער,אין דופק" לא הבנתי מה הוא אומר לי... מה? איך יכול להיות הרי הכל היה תקין.יצאתי משם עם חושך בעיניים ורצון להחזיר את הגלגל אחורה ולעשות שהעובר יחיה-לא יודעת איך אבל שיחיה... הרגשתי שהכל קרס. חזרתי הביתה עם עיניים נפוחות ואמרתי לבעלי מה שקרה הוא היה בהלם יות ממני. מה אני אגיד לדניאל שכל כך ציפה לאח קטן?לא הפסקתי לבכות. יום למחרת(יום שלישי האחרון) הגעתי למיון נשים,אישפזו אותי להפלה מאוחרת, הזריקו לי חומר לתוך מי השפיר וחיברו אותי לעירוי וחיכינו עד שהעובר ייפלט-זה לקח יום שלם ורק בבוקר למחרתהוא נפלט(זה היה כמו בלידה רגילה רק פחות כאבים פיזיים אבל הרבה יותר נפשיים) משם לקחו אותי לגרידה. כשחזרתי הרגשתי ריקנות-לא ידעתי מה אני אמורה להרגיש. חזרתי הביתה באותו יום וראיתי את העגלה והשידה ורציתי למות-הכל בבית מזכיר את ההרגשה שהיתה לי בהיריון. אני שואלת את מי שיודעת ומי שעברה זאת איך אפשר להתעורר בבוקר ולהרגיש אחרת?יותר טוב? מתי הסיוט נגמר? איך להחליט אם להיכנס להריון ישר או לחכות עד לסיום הלימודים(בערך עוד חצי שנה)? איך להסתכל על נשים בהריון ולא לבכות???
3 תגובות
עמוד 1
  • יקרה שלי
    אני כל כך כל כך מבינה אותך, זה קשה ביותר, זה קשה פיזית וזה קשה נפשית. זה פשוט קשה נקודה. אבל יקירתי תסתכלי על הילדים המהממים שלך, ביצירות הנפלאות שלך ותתנחמי, מה שאני שיננתי לעצמי כל הזמן זה יהיה לו עוד ילדים יהיו לי עוד, ובהתחלה שום דבר לא ניחם אותי, ממש כלום, הסתכלתי על הגמד המושלם בבית וזה עשה לי חשק לבכות, כל כך רציתי עוד אחד או אחת, עבורי זה היה הריון טבעי שהגיע אחרי טיפולים, וכל כך שמחתי, וסיפרתי לכולם, ובבדיקה שיגרתית בשבוע 10 שהתברר שאין דופק, נפלו עלי השמיים.
    לקח כמה חודשיים להתאושש, בהתחלה כל הזמן ניסתי להבין מה עשיתי לא בסדר, למה נלקחה ממני נמתנה שקיבלתי, ואז יום אחד הבנתי שלא עשיתי שום דבר לא בסדר, זה קרה כי דברים כאלה פשוט קורים, ישנה סטטיסטיקה של 2.5-5% הפלות אחרי דופק, ואנחנו פשוט נפלנו בסטטיסטיקה הזאת. לא חטאנו לא פשענו ולא עישנו רע, זה מסוג הדברים שפשוט קורים.
    היום חצי שנה אחרי הגרידה חזרתי לטיפולים, לצערי אני עדיין לא בהריון נוסף אבל אני אופטימית ומאמינה שזה יקרה. ברור לי שההריון הבא יהיה רווי בחרדות שלא אפיינו את ההריונות הקודמים, אבל היום ברור לי שאני אעריך הריון מושלם הרבה יותר.
    רק את יכולה לענות על השאלה מתי לנסות שוב להיכנס להריון, אני מציעה לך לנוח, לאפשר לגוף להתאושש, ולנפש להירפא, גם אני הרגשתי שרק הריון חדש יהיה חויה מתקנת בדיעבד, התיקון צריך לבוא מבפנים עם ההשלמה והאמונה בגוף שלי.
    ודבר אחרון נשים בהריון צובטות לי את הלב עד היום, במיוחד כאלה שלא רצו להיכנס להריון, או כאלה עם הפרשים קטנים בין הילדים בדיוק כמו שהייתי מאחלת לעצמי, אבל תזכרי שההריון שלה לא בא על חשבון שלך או שלי, וגם תורנו יגיע וגם אנחנו נהיה בהריון (תקין ב"ה) שיסתיים בתינוק מתוק ולא יהיה מאושרות מאיתנו בעולם כולו.
    אני יודעת מה עובר עליך, לצערי הרבה מאיתנו יודעות, כולי תקווה שתמצאי בעצמך, ובמשפחה היפה שיצרת נחמה, עד שתתחזקי וימים יפים יותר יבואו.
    בהצלחה בלימודים יקירתי, גם אני אחות (סיימתי כבר לפני כמה שנים) ואני רק יכולה להצדיע לך על השילוב של הלימודים העבודה וגידול המשפחה, זה בהחלט לא קל וראוי להערכה רבה.
    שבת שלום.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
    מה שנראה לזחל סוף העולם, נראה לחכם פרפר.
  • אני קוראת את ההודעה וכולי עצב.
    אמנם לא עברתי מיקרה כזה אבל אני ימתארת לעצמי כמה זה קשה וטראומתי.
    אני מבינה לליבך אבל אני לא יכולה להרגיש את מה שאת מרגישה אני יכולה רק להגיד לך שתמשיכי בחייך כרגיל אל תיתני לעצב לבישתלט עלייך את עוד צעירה מאוד יש לך שני ילדים ובעל לדאוג להם אני בטוחה שיש מי שיתמוך בך . אל תידאגי בע"ה עוד תביאי ילדים לעולם

[[url=http://www.zix.co.il/images/1567965169.jpg]

[url=http://www.zix.co.il/images/1070899679.gif]
  • היי גם אני עברתי גרידה בהריון הראשון לאחר שהעובר לא התפתח זה היה הדבר הכי קשה שקרה לי בחיים אבל הינה היום אחרי כיותר משנה וחצי אני עם ילד בריא ברוך ה' .. אם העובר לא התפתח כנראה שזה מה שהיה צריך לקראת למרות שלא הצלחתי כמוכן להבין זאת למה דווקא לי למה אני צריכה להיות בסטטיסטיקה הזאת ..ולא משנה מה אמרו לי כלום לא עודד אותי עד שנכנסתי שוב להריון ההריון לא היה קל ( בצקות רעלת וכו') אבל לא התלוננתי לרגע רק חיכיתי להחזיק את האוצר שלי בידיים ..מחזיקה לכן מיליון להריון קל ותקין

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה