יקרה שלי
אני כל כך כל כך מבינה אותך, זה קשה ביותר, זה קשה פיזית וזה קשה נפשית. זה פשוט קשה נקודה. אבל יקירתי תסתכלי על הילדים המהממים שלך, ביצירות הנפלאות שלך ותתנחמי, מה שאני שיננתי לעצמי כל הזמן זה יהיה לו עוד ילדים יהיו לי עוד, ובהתחלה שום דבר לא ניחם אותי, ממש כלום, הסתכלתי על הגמד המושלם בבית וזה עשה לי חשק לבכות, כל כך רציתי עוד אחד או אחת, עבורי זה היה הריון טבעי שהגיע אחרי טיפולים, וכל כך שמחתי, וסיפרתי לכולם, ובבדיקה שיגרתית בשבוע 10 שהתברר שאין דופק, נפלו עלי השמיים.
לקח כמה חודשיים להתאושש, בהתחלה כל הזמן ניסתי להבין מה עשיתי לא בסדר, למה נלקחה ממני נמתנה שקיבלתי, ואז יום אחד הבנתי שלא עשיתי שום דבר לא בסדר, זה קרה כי דברים כאלה פשוט קורים, ישנה סטטיסטיקה של 2.5-5% הפלות אחרי דופק, ואנחנו פשוט נפלנו בסטטיסטיקה הזאת. לא חטאנו לא פשענו ולא עישנו רע, זה מסוג הדברים שפשוט קורים.
היום חצי שנה אחרי הגרידה חזרתי לטיפולים, לצערי אני עדיין לא בהריון נוסף אבל אני אופטימית ומאמינה שזה יקרה. ברור לי שההריון הבא יהיה רווי בחרדות שלא אפיינו את ההריונות הקודמים, אבל היום ברור לי שאני אעריך הריון מושלם הרבה יותר.
רק את יכולה לענות על השאלה מתי לנסות שוב להיכנס להריון, אני מציעה לך לנוח, לאפשר לגוף להתאושש, ולנפש להירפא, גם אני הרגשתי שרק הריון חדש יהיה חויה מתקנת בדיעבד, התיקון צריך לבוא מבפנים עם ההשלמה והאמונה בגוף שלי.
ודבר אחרון נשים בהריון צובטות לי את הלב עד היום, במיוחד כאלה שלא רצו להיכנס להריון, או כאלה עם הפרשים קטנים בין הילדים בדיוק כמו שהייתי מאחלת לעצמי, אבל תזכרי שההריון שלה לא בא על חשבון שלך או שלי, וגם תורנו יגיע וגם אנחנו נהיה בהריון (תקין ב"ה) שיסתיים בתינוק מתוק ולא יהיה מאושרות מאיתנו בעולם כולו.
אני יודעת מה עובר עליך, לצערי הרבה מאיתנו יודעות, כולי תקווה שתמצאי בעצמך, ובמשפחה היפה שיצרת נחמה, עד שתתחזקי וימים יפים יותר יבואו.
בהצלחה בלימודים יקירתי, גם אני אחות (סיימתי כבר לפני כמה שנים) ואני רק יכולה להצדיע לך על השילוב של הלימודים העבודה וגידול המשפחה, זה בהחלט לא קל וראוי להערכה רבה.
שבת שלום.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
מה שנראה לזחל סוף העולם, נראה לחכם פרפר.