ישיבה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום אורנה,

בתי בת 5 חודשים, מזה כשבועיים היא מנסה להרים את הראש והכתפיים ממש מושכת את עצמה קדימה בזמן האכלה מבקבוק בזמן אמבטיה בדפני, בסלקל. יש מצב שהיא מנסה להתיישב?? זה לא מוקדם מידי?? כרגע כשהיא עושה את זה אני מחזירה אותה למצב הישענות אם זה על היד שלי או בדפני או בסלקל שלא תרים את עצמה קדימה. האם אני פועלת נכון או פוגעת בהתפתחות הטבעית??

תודה
    [url=http://www.wishafriend.com/glitter/]
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    ההתרוממות הזו כשהיא על הגב משבשת את ההתפתחות הביומכנית התקנית. בתך אמורה להגיע להתיישבות דרך הבטן - מעבר ל6 - הנחת הטוסיק וישיבה.
    תינוקות השוהים זמן רב יחסית במשטחים מוטים (טרמפולינה, סלקל, עגלה שהיא לא ב180 מעלות) מנסים להתרומם באופן כזה.
    ככל שתמעיטי להשתמש במשטחים כאלו כך הניסיונות האלו יפסקו, את עושה מצויין שאת משעינה אותה אחורנית חזרה.
    איך השהייה שלה על הבטן?

בברכה,
    אורנה.

אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    054-4366399.
  • אורנה תודה על התשובה
    דווקא אני לא שמה אותה במשטחים מוטים. בסלקל היא רק בנסיעה ולא נוסעים למרחקים גדולים פעם בשבוע לחצי שעה. טלמפולינה שמתי אותה 10-15 דקות ביום כי היא אוהבת את זה ומשחקת שם עם חיות שמנגנות, והיום כשהתחלתי טעימות אז אני שמה אותה רק אז כדי לתת לה לאכול ולא יותר במשך היום. כך שאין לי מושג מאיפה התופעה הזאת הגיע.

לגבי הבטן, היא אוהבת לשכב על הבטן ומרימה ראש יפה, תוך כדי שולחת ידיים ונוגעת ובוחנת את הצעצועים.

שאלה נוספת לגבי התהפכות, מגיל 3 חודשים היא היתה מתהפכת מהבטן לגב בזמן שינה בדר"כ בלילה וביום אבל רק מתוך שינה, וגם נגיד כשהיתה מתעוררת מרימה ראש ואז עוזבת מרפק מתגלגלת על הצד ומתהפכת. היא היתה עושה את זה רק לצד אחד ולא בזמן ערות מוחלטת. אחרי שבועיים שעשתה את זה הפסיקה.ומאז לא מנסה להתהפך, האם זה נורמלי?? יש מקום לדאגה?? מה שכן, בזמן האחרון מושיטה רגליים ומקפלת אותם לכיוון הבטן וכך מתגלגלת מצד לצד על הגב

תודה
    [url=http://www.wishafriend.com/glitter/]
  • גיטרה שלום
    אם את יכולה להוריד במינון "זמן טרמפולינה" כך יטב עם בתך. אפילו אם מדובר בערך בחצי שעה ביום.
    ייתכן והיא מגלה את שרירי הבטן שלה ומשתמשת בהם להתרוממות. רצוי שתרימי לה את הרגליים כשהיא מנסה לעשות זאת.

לגבי ההתהפכות -
    גב-בטן - זה מצויין שהיא מביאה רגליים ונוטה הצידה, משם הדרך קצרה להתהפכות - שימי לה איזה גירוי בצד בכדי שתשלים את ההתהפכות.

בטן-גב - כשהיא על הבטן עימדי מאחורה הכניסי יד אחת מתחת לחזה שלה ואיחזי את היד הנגדית באזור הזרוע. מישכי את היד הזו עד שהיא תניח ראש לאט לאט על המזרון. היא כבר תשלים את ההתהפכות. עשי זאת לשני הכיוונים. לתרגיל הזה קוראים גלגול ג'ודו.
    ספרי אם עזר
    בברכה,
    אורנה
    אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    054-4366399.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה