כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

6 טיפים לבחירת כסא בטיחות לרכב

אחת הרכישות הראשונות והחשובות ביותר שכל הורה עושה היא, כסא בטיחות לרכב. הכסא מאפשר להסיע ילדים בבטחה, זאת לפני שיגיעו לגיל בו יוכלו לשבת במושב האחורי ללא צורך בכסא עזר.
זמן קריאה:
5 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

כל הורה אשר מחפש כסא בטיחות לרכב עבור הילד שלו, יכול למצוא כיום מגוון רחב של דגמים ועיצובים. למרות ההבדלים ביניהם הרי שהבסיס של הכיסאות הינו דומה, הן מבחינת המבנה, והן מבחינת אלמנטים שקשורים לבטיחות, נוחות, התקנה והתאמה לרכב.

על פי החוק, עד גיל שמונה ילדים חייבים להשתמש בכסא בטיחות או מושב מגביה. זאת כאשר עד גיל שנה על הילדים לשבת במושב בטיחות אשר מותקן כנגד כיוון הנסיעה (הוראת משרד התחבורה מורה להושיב ילדים כנגד כיוון הנסיעה עד גיל שנה, אך ארגון "בטרם" –ארגון לבטיחות הילדים, מציין שעדיף להושיב ילדים כנגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים, כפי שנעשה גם באירופה).
מגיל שנתיים עד גיל שלוש, הילדים צריכים לשבת במושב בטיחות עם כיוון הנסיעה, מגיל שלוש עד גיל חמש ניתן להשתמש בבוסטר או כיסא מגביהה, ומגיל חמש עד גיל שמונה ניתן להשתמש בכיסאות משולבים. 

כיסא הבטיחות One4Life של ברייטקס – מגיל הלידה עד גיל 10 >>

כיסאות הבטיחות של Diono – מגיל לידה ועד משקל 54 ק"ג – הטרנספורמרים האמיתיים! >>

בחלק הבא של המאמר, נציג שישה טיפים כיצד ניתן לרכוש כסא בטיחות בצורה הטובה והבטוחה ביותר, טיפים אלו יעזרו לכל הורה לבצע רכישה חכמה.

טיפ ראשון – הכנה לפני רכישה

לפני שרוכשים כיסא בטיחות, רצוי מאוד לקרוא חומרים בנושא, לדעת אילו כסאות בטיחות קיימים בשוק, מה יכול להתאים לרכב ואיזה כיסא יכול להיות מתאים לגיל ולמבנה של הילד. בעזרת הכנה זו, ניתן לקבל תמונה מלאה שתעזור לבצע רכישה חכמה.

טיפ שני – בטיחות

כפי שניתן להניח, כסא בטיחות לרכב אמור, דבר ראשון, להשרות תחושת ביטחון על ההורה ועל הילד. לכן חשוב להקפיד שהכסא יכלול אלמנטים כגון, חגורת בטיחות פנימית עם 5 נקודות עגינה, מערכת ISOFIX להתקנה בטוחה על המושב, יש לוודא שהמושב אינו זז או מטלטל בזמן הנסיעה, שהריפוד מלא, רך וכולל בולם זעזועים. כל כיסא בטיחות לתינוק חייב לעמוד בתקנים ישראלים וכן בתקנים אמריקאיים או אירופאים, ומומלץ לוודא שהכסא עבר מבחני ריסוק בהצלחה (מצוין על פי מספר הכוכבים שהוא קיבל במבחנים).

טיפ שלישי – התקנה

הורים אשר רוכשים כסא בטיחות נדרשים, לכאורה, להתקין את הכסא רק פעם אחת, אך זה לא נכון בהכרח. במקרה והם ירצו להחליף רכב או להעביר את הכסא לרכב אחר, למשל של הסבים והסבתות, הרי שהם יצטרכו להתקין את הכסא שוב ושוב. לכן חשוב לוודא שההתקנה תהיה פשוטה, קלה ונוחה. מוטב לוודא שהוראות התקנה פשוטות, ובאופן כללי מומלץ שההתקנה הראשונית תיעשה על ידי מתקין מומחה שיציג כיצד עושים זאת נכון.

מושב בטיחות של ברייטקס עם מנגנון ClickTight שמתחבר בקלות >>

טיפ רביעי – חגירה ושחרור מהיר

כשרוכשים כסא בטיחות יש לוודא, מצד אחד, שהילד לא יכול לשחרר את עצמו לבד בזמן הנסיעה, שכל האבזמים ננעלים היטב ולא ניתן לפתוח אותם בלי עזרה של ההורים, מצד שני, רצוי שתהליך שיהיה קל להורים לשחרר את הילד מהחגורות, ועל כן גם תהליך התאמת הרצועות של הכסא לילד צריך להיות איכותי ונוח. כך אפשר לחסוך זמן יקר בתחילת ובסיום כל נסיעה.

מושבי הבטיחות המסתובבים של Circle – ממש כמו בתוכנית The Voice >>

טיפ חמישי – ניקיון

על מנת לשמור על הניקיון של ריפוד הכיסא, רצוי לוודא שהוא מכיל בד אשר ניתן להסיר ממנו כתמים בצורה קלה ומהירה. צריך לקחת בחשבון, שבמהלך הנסיעה הילד אוכל ושותה, לכן סביר להניח שהוא ילכלך את הכסא לעיתים תכופות.

טיפ שישי – לקנות כיסא בטיחות מחברה מוכרת וידועה

כשרוכשים כסא בטיחות, ההמלצה היא תמיד לקנות כסא חדש ולא משומש, ותמיד לקנות כסא של חברה מוכרת ולא מחברה לא ידועה, שאיש לא יודע מי עומד מאחוריה. יש לוודא שהחברה מעניקה אחריות על הכסא, שירות לקוחות זמין ונגיש עם שירות תיקונים מהיר, הוראות התקנה ושימוש מפורטים וכל מידע אחר שיכול לעזור בעת ההתקנה והשימוש בכסא.

מושבי בטיחות עד 800 ₪ – לא מתפשרים על האיכות, גם כשהמחיר נוח >>

מחפשים כיסאות צרים, אך נוחים במיוחד? >>

כתבות הכי נצפות בקטגוריה

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן