מצרכים לבצק פריך
300 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות / מחמאה
100 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
למלית
ריבת תותים, פטל דובדבנים או כל טעם אהוב עליכם
לציפוי
אבקת סוכר
אופן הכנת הבצק
- במעבד מזון עם להב פלדה ערבבי יחד קמח, חמאה ואבקת סוכר למרקם פירורי הדומה לקוסקוס.
- הוסיפי את החלמונים, תמצית וניל והמלח. המשיכי לעבד את הבצק רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. שימי לב, לא רצוי ללוש את הבצק זמן רב על מנת לשמור על פריכותו ולא יהפוך לקשה במהלך האפייה.
- הניחי את הבצק בין שני ניירות אפיה ורדדי לעובי של 3 מ"מ. אל תשכחי שכאשר נרכיב את העוגיה בסוף יהיו שתי שכבות לכן קחי בחשבון את עובי העוגיה הרצויה לך.
- עטפי בנילון נצמד וצנני במקרר במשך כ-1/2 שעה לפחות.
- קירצי עיגולים, לבבות או פרחים קטנים (או כל צורה אחרת שרוצים) והניחי במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- בעזרת צנתר עגול קטן קירצי חור במחצית מכמות העוגיות. זה יהיה חור ההצצה לריבה 🙂
אפייה והרכבה
- חממי תנור ל-180 מעלות.
- אפי במשך כ-10-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות, אך עדיין די בהירות.
- צנני את העוגיות לחלוטין לפני מילוין.
- הפכי את העוגיות השלמות (אלה שללא חור) ומלאי בכ-1/2 כפית ריבה בכל אחת מהן.
- סגרי מעל עם עוגיה מחוררת וצרי סנדוויץ'.
- פזרי אבקת סוכר מעל ובתקווה שלא הכל כבר נחטף- הגישי.
הטיפים שלי
- ניתן לגוון את טעם המליות: גנאש שוקולד, ממרח נוטלה, ממרח תמרים, ממרח פיסטוק וכל רעיון שעולה לך בכיף.
- שמרי את העוגיות הממולאות בקופסה סגורה היטב בטמפרטורת החדר. העוגיות נשמרות כשבוע.
- גרסת פרווה / טבעונית: במקום חמאה משתמשים במרגרינה או מחמאה בכמות זהה לחמאה.
- אם אין לך קורצן עוגיות מיוחד, ניתן להשאיר את כל העוגיות שלמות.
הכנת את העוגיות? את מוזמנת לשתף עם כולם בקבוצה שלנו בפייסבוק או לתייג אותנו באינסטגרם.
אנחנו תמיד שמחות לראות מה הכנתן♥