כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

הסתגלות לשינה – 10 טיפים לעזרתכם

בשבועות הראשונים לחייהם, רוב השינה של תינוקות היא שינה אקטיבית (רואים לפי תנועות העיניים והפנים) שהיא שינה פחות עמוקה וקל להתעורר ממנה. זהו מנגנון הישרדותי. השינה חשובה ביותר! מומלץ קודם כל להגיע למצב שהתינוק ישן מספיק ורק אחר כך להתעסק בשינוי הרגלי השינה שלו אם יש צורך בכך. הנה 10 טיפים שיבואו לעזרתכם..
זמן קריאה:
4 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

בחודש הראשון, תינוקות ישנים בסביבות 16 שעות ביממה ובהמשך זה יורד ל-15 שעות ביום בממוצע. ריכזנו לכם טיפים שיכולים להקל ולו במעט על ההסתגלות של הקטנטנים ועל השינה שלהם:

  • חשוב לשים לב לסימני עייפות – 2-3 פיהוקים ברצף, שפשופים של הפנים או אוזניים, גבות ורודות או ורוד סביב העיניים. זה השלב האידיאלי לעזור לתינוק להירדם.
  • בחודשים הראשונים לחייהם, תינוקות צריכים עזרה בהרדמות – יש תינוקות שיוכלו להירדם במיטה עם טפיחות/ ליטופים/ נדנוד ויש כאלה שיירדמו רק על הידיים, בעגלה או בעזרת הנקה או בקבוק. אם זאת, מומלץ לא להתקבע על דרך אחת בלבד להרדים את התינוק
  • רעשים ותנועות – תינוקות עושים הרבה תנועות ורעשים ואפילו פותחים עיניים תוך כדי שינה. מומלץ לא לקפוץ מהר מדי ולהסיק שהתינוק כבר ישן מספיק. חכו בצד דקה או שתיים ותנו לתינוק להודיע לכם כשהוא צריך אתכם.
  • הסתגלות – שלושת החודשים הראשונים לחייו של תינוק הם תקופת הסתגלות עבורו מהעולם בתוך הרחם לעולם החיצוני. בתקופה הזו כל דבר שמזכיר לתינוק את העולם המוכר ירגיע אותו וגם יעזור לו לישון – מגע, עיטוף תינוק, רעשי רקע קבועים (ששש…), תנועה, טפיחות (מזכירים דפיקות לב) .
  • ויסות אור וחושך – כשתינוקות נולדים יש להם מעט מלטונין (הורמון השינה) שעוזר להם לווסת את השינה. חשיפה לאור יום במשך היום וחשיכה בלילה עוזרת בייצור המלטונין.
  • שימי לב לזמני הערות – עד גיל שלושה חודשים תינוק שעובר יותר משעה וחצי של ערות (והרבה פחות בשבועות הראשונים), עלול להיכנס למצב של היפראקטיביות ויהיה הרבה יותר קשה להרדים אותו.
  • מגע פיזי הוא חיוני וגם מרגיע – חשוב לוודא שהתינוק מקבל מספיק מגע במשך היממה.
  • פעילות בזמן ערות – כדי לישון טוב, תינוק צריך פעילות בזמן ערות שהיא מעניינת ומגרה אותו מספיק אבל לא יותר מדי. התרכזו בצעצוע אחד. לא צריך להוציא את כל המשחקים בבת אחת. את המובייל המתוק שיש לתינוק שלכם במיטה, אני ממליצה להוציא מחדר השינה ולשים אותו בלול שבו התינוק נמצא לעיתים במהלך היום.
  • חשוב להשכיב לשינה במהלך היום בחדר חשוך ונעים – אל תחששו מהשכבה בחושך, התינוק שלכם לא יתבלבל בין היום לבין הלילה.
  • במידה והתינוק ישן מעל ל 3 שעות – בשנת יום אחת, העירו אותו בעדינות על מנת שלא יהפוך את היום ללילה וההפך. תיהנו מכל רגע ומכל יום שעובר. זוהי תקופה מאוד עמוסה ומאוד קשה רגשית, פיזית ומנטאלית. בקשו עזרה אם קשה לכן,אל תתביישו וכמובן, אני יודעת שזה נשמע מאוד נדוש, נסו לנוח כשאתן יכולות.

עיטוף תינוק

כאשר אנו עוטפים את גופו של התינוק בבד או שמיכת עיטוף לתינוק, מנסים לתת לו הרגשה של חיבוק חם ותחושה של הגנה , כאילו היה ברחם. אם החלטתם לבצע עיטוף תינוקות, הקפידו לעשות זאת על פי כללי הזהירות המפורטים בהמשך, כדי למנוע את סיכון התינוק.


דנה קרסיס
, יועצת שינה לתינוקות וילדים

וגם מנהלת פורום יעוץ שינה באתר יולדת

כתבות הכי נצפות בקטגוריה

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן