טיפ טיפה לפני ההרחבה
רוב הסיכויים שהשבוע את הולכת לפגוש את התינוק שלך פנים אל פנים. איזה כיף! עוד שבוע של ההריון שלך עם העדכונים על מה שמתרחש בגופך וגם המלצות חשובות.
תמשיכי לגלול כדי לגלות מה יכול לגרום לבייבי שלך "להתעכב" עם היציאה החוצה.
משקל העובר
מתקרב ל-3.5 ק"ג
גודל העובר
כ-50 סנטימטר
באיזה חודש את?
אם את בשבוע 40, את מסיימת בשעה טובה את החודש התשיעי להריונך!
המדידה השבועית
העובר שלך בשל לצאת אל העולם, אבל זה גם בסדר אם זה לוקח לו קצת זמן.
אנחנו גדלים
הבייבי מפותח במלואו, כל מערכות הגוף עובדות, הרפלקסים פעילים, הוא מנמנם וערני בהתאם לשגרה שפיתח לעצמו ורק מחכה לפגוש אותך.
מה קורה בגופך?
בעיקר עייפות והמתנה מתי זה כבר יקרה. התשובה היא "בקרוב מאד". אולי אפילו היום.
יכול להיות שתרגישי...
- שעדיין לא התחילו לך צירים – וזה לגמרי בסדר, במיוחד אם מדובר בלידה הראשונה שלך. עם זאת, במידה ואת מרגישי צירים או שמה לב לשינוי בהפרשות מהנרתיק, חשוב לדווח על כך מיד לרופא המטפל או לגשת למיון יולדות בקרבת ביתך.
- התכווצויות ברגליים – זה קורה בגלל העומס של המשקל על הרגליים, בעיקר בלילות. הפתרון – לבצע מתיחות של השוק והרגל האחורית, זה יקל על המצב.
- לחץ על רצפת האגן – טבעי לחלוטין, כי הבייבי בדרך לצאת החוצה.
- בעיות שינה – שילוב של כל הדברים לעיל: דאגה לקראת הלידה הקרבה, כאבים ומיחושים, גירודים – ואיך לא, ריצות תכופות לשירותים.
מה גורם לתינוק "להתעכב" עם היציאה שלו החוצה?
למען האמת, אין ממש סיבה ברורה לכך, אבל כדאי לזכור שתאריך הלידה נקרא לאורך כל ההריון "תאריך לידה משוער", כלומר לא וודאי. עם זאת, אנחנו כאן כדי להציע לך כמה רעיונות:
- תאריך לא מדויק של המחזור האחרון שלך – לפיו מתבצע החישוב של תאריך הלידה המשוער. אם אכן חלה טעות של כמה ימים, זה אומר שאולי התינוק שלך בכלל לא מאחר לשום מקום.
- גנטיקה – אולי גם את או בן/בת הזוג שלך נולדתם "באיחור".
- לידה ראשונה – כי לעתים (לא תמיד!) הגוף "לומד את הטריק" לקראת הפעמים הבאות.
- מין העובר – לפעמים טוענים שבנים אוהבים להתעכב ברחם והבנות ממהרות לצאת (אל תתפסי אותנו במילה!)
TO DO LIST
- מעקב – להגיע לרופא נשים לבדיקה ולהערכה שתכלול מוניטור עוברי ואולטרסאונד.
- בית החולים בו תלדי – הכנו עבורך מספר נקודות למחשבה על מנת להקל עלייך את ההחלטה היכן תלדי ומה חדר הלידה שמתאים לך ביותר. כנסי וקראי.
לאינדקס חדרי לידה > - להחליט מי מלווה אותך לחדר לידה – לא מפתיע בכלל אם את מתמהמהת עם ההחלטה עד עכשיו. זו החלטה לא פשוטה, כי צריך לזכור שכמות הנוכחים במהלך הלידה מוגבלת. מומלץ לבדוק מהי מדיניות בית החולים בו את הולכת ללדת לגבי כמות האנשים שייכנסו איתך.
- לוודא סופית שהכול מוכן לתינוק החדש – ברור שכבר בדקת את זה כמה וכמה פעמים – ובכל זאת, כדאי לעשות בדיקה נוספת, אם זה ירגיע קצת את החרדות לקראת הלידה וגם יעביר לך זמן. האם החדר מאורגן או שיש מישהו שיכין ויארגן אותו לקראתך? אל תשכחי להכין סל קל ולבוש מתאים ליציאה מבית החולים.
- להמשיך לספור את תנועות התינוק ממש עד הלידה – אם התנועות מתמעטות או מופיעים תסמינים של רעלת הריון כגון בצקתיות פתאומית, טשטוש ראיה או כאבי ראש – חשוב ליצור קשר מיד עם הרופאה המטפלת או לגשת למיון יולדות.
- להחליט לגבי ברית מילה – כנראה שכבר החלטתם, ואם לא, דברו על זה וקבלו החלטה שתהיה מוסכמת על כולם. במידה ויוחלט לבצע ברית מילה, כדאי למצוא מידע לגבי מומחים בנושא (מוהלים ו/או רופאים) כבר עכשיו.
- שוקלת להשתמש באפידורל? – כאן, במדריך המלא בנושא האפידורל בלידה, את יכולה לקרוא את כל מה שצריך לדעת: היתרונות, החסרונות, מתי הכי טוב לבקש ואיך להתכונן.
- להצטרף לקבוצת וואטסאפ שלנו – גם רגע לפני הילדה וגם אחריה תוכלי להיות חלק מקהילת שיתוף ותמיכה עם נשים שעומדות ללדת באותו חודש איתך. זה המקום שלך להתייעץ, לשאול וליצור חברויות חדשות.
תזונה
גם את שמעת שיש מאכלים שיכולים לזרז את הצירים? לא בטוח שזה יעזור, אבל סביר להניח שבשלב זה את כבר מוכנה לנסות *כל דבר*.
- אוכל חריף – אומרים שהוא יכול לסייע, אם כי אין שום הוכחה מדעית לכך. מצד שני, את כבר יודעת שאוכל חריף יכול לגרום לצרבות.
- אננס טרי – הוא מאד טעים, מרענן ומכיל אנזים בשם ברומלאין שנחשב לאחד שמרכך את צוואר הרחם. אין הוכחה מדעית לכך וגם אם כן, כדי שזה ישפיע, עליך לאכול לא פחות משבעה אננסים בבת אחת. עם זאת, אננס מכיל לא מעט ויטמינים וסיבים תזונתיים, אז מותר לך להתפנק בכל מקרה.
אין סיכוי שידעת את זה
לפני כמה שנים אמריקאית בשם קארן קיגאן חיפשה לעצמה תורם או תורמת כליה. אחרי שעברה בדיקות גנטיות, היא גילתה שחלק מהתאים שלה שונים לגמרי מבחינה גנטית משאר התאים. איך זה יכול להיות? אפשר לראות את ההסבר בסרטון הבא (לכי על זה, הסרטון יעביר לך 4 דקות שלמות!)
נקודת מבט זוגית
מסתבר שרק שליש מהנשים מגיעות לתאריך הלידה המיועד או עוברות אותו. אם זה נכון לגבי בת הזוג שלך, כדאי להירגע ולקחת את הזמן. נכון, הטלפונים וההודעות מקרובי המשפחה והחברים שרוצים לדעת אם כבר ילדתם יכולים בהחלט לעצבן, אבל התאזרו בסבלנות. מקסימום – סננו אותם, מה כבר יכול לקרות. המשיכו את ההכנות כאילו כלום. התקינו מושב בטיחות ברכב, הקפיאו כמה ארוחות או אם צריך דאגו להזמין אוכל מוכן לימים הראשונים בבית.
סקר
ייעוץ מדעי – פרופסור אייל ענתבי, מנהל מערך נשים ויולדות במרכז רפואי ברזילי