כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.
ההתקדמות שלך
נשארו 4.9 חודשים - 21 שבועות (כולל השבוע)
50%
טר' 1
. . . . . . . . . . . .
טר' 2
. . . . . .
. . . . . .
טר' 3
. . . . . . . . . . . .

טיפ-טיפה לפני ההרחבה

שבוע בו התינוק מקשיב לפעימות לבך ואת עשויה להתמודד עם בעיות שינה וקוצר נשימה. עוד שבוע של ההריון שלך עם העדכונים על מה שמתרחש בגופך וגם המלצות חשובות.

תמשיכי לגלול כדי לדעת מה את עשויה להרגיש, לקבל טיפים לתזונה נכונה ולראות תמונות של נשים בשבוע שלך.

משקל העובר
כ-260 גרם

גודל העובר
25 סנטימטר

באיזה חודש את?

אם את בשבוע ה-20 להריונך, הגעת לחודש החמישי!

המדידה השבועית

בננות מאד טעימות ועשירות באשלגן. יודעת מי בגודל בננה עכשיו? העובר שלך. הוא כבר שוקל כ-260 גרם גרם והאורך שלו הוא כ-25 ס"מ. האם שמת לב לקפיצה המרשימה מ-15 סנטימטר בשבוע שעבר ל-25 סנטימטר השבוע? האמת היא שלא מדובר בקפיצה. החל משבוע 20 מקובל למדוד את אורך העובר מראשו ועד העקבים שלו. בשבועות הקודמים האורך נמדד מהראש לטוסיק, כי הרגליים היו מכווצות קרוב אליו.

אנחנו גדלים

עובר בשבוע 20 להריון
עובר בשבוע 20 להריון

לב העובר שלך פועם במהירות גדולה, בין 120 ל-160 פעימות לדקה. הוא זז הרבה והשרירים שלו מתפתחים במהירות. כמו כן, סביב הצוואר מתחילה להיווצר שכבת שומן שעוזרת לו להתחמם ולשרוד. גם העור, שהיה עד עכשיו כמעט שקוף ועדין, מתעבה ומתחיל להתחלק לשלוש שכבות אתן התינוק שלך ייוולד: אפידרמיס, דרמיס ו-"תת-עור". הוא ממשיך לבלוע כמויות גדולות של מי שפיר וזה עוזר לו "לאמן" את מערכת העיכול שלו וגם מסייע בהתפתחות הכללית.

מה קורה בגופך?

הרחם שלך גדל ועולה יותר ויותר למעלה. עד עכשיו היית אמורה לעלות כ-5 ק"ג בממוצע. מעכשיו קצב העלייה במשקל יהיה מהיר עוד יותר. אם התחלת את ההריון בתת-משקל, את צריכה לעלות קצת יותר, ואם את בעודף משקל, את צריכה לעלות קצת פחות.

העור שלך ממשיך להתמתח ולגרד, באזור השדיים וגם באזור הבטן. אפשר להקל על העניין עם רטיות קרות וקרם לחות בשפע.

יכול להיות שתרגישי...

  • שאת לא ישנה בכלל – אם את מבלה את הלילות שלך בשינה טרופה, בין הניסיונות למצוא את התנוחה הטובה לשינה, לסדר את הכריות ולנשום דרך האף, שווה לנסות לסדר את לוח הזמנים כך שתוכלי לתפוס תנומה קצרה באמצע היום.
  • שהפרשות וגינליות מתגברות עוד יותרההפרשות ימשיכו עד הלידה, בעקבות השינויים ההורמונליים. עם זאת, כדאי לשים לב לצבע וריח ההפרשות: אם יש להן ריח מוזר או שהן בגוון צהבהב או ירקרק, כדאי מאד להודיע על כך לרופא או הרופאה שלך.
  • קוצר נשימה – כפי שכבר ציינו, הרחם שלך מתחיל לתפוס יותר ויותר מקום ודוחק לצדדים את האיברים הפנימיים האחרים. למשל, ריאות. אם את מתקשה לנשום, שבי לנוח כמה דקות.

TO DO LIST

  • לקרוא על צירי ברקסטון-היקס – או, כפי שנוהגים לקרוא להם, הצירים המדומים. אם את מרגישה התכווצויות הרחם בשלב זה של ההריון לא מעידות על כך שאת נכנסת ללידה. מדובר בתופעה שחולפת במהרה, הגוף שלך מתאמן לקראת הלידה. עם זאת, במידה והצירים המדומים לא מפסיקים, חשוב ליצור קשר עם הרופא המלווה.
  • להגיע לסיור במחלקת יולדות – אם כבר החלטת מראש על בית החולים, זה הזמן הנכון להגיע לשם לסיור מאורגן. אם את עדיין מתלבטת, כדאי לבקר בכמה בתי חולים. טיפ שיעזור בבחירה הסופית: להכין רשימה מסודרת עם יתרונות וחסרונות עבור כל בית חולים.

תזונה

מה התזונה המאוזנת כל כך חשובה במהלך ההריון? קודם כל, כדי שתרגישי במיטבך – חזקה וחיונית. חוץ מזה, היא יכולה להשפיע על בריאותך ועל בריאות התינוק בהמשך חייו, על ההישגים שלו, חוזק הגוף שלו ועוד דברים.

מה למשל?

  • התפתחות המוח וההתפתחות השכלית
  • הישגים בלימודים
  • כוח פיזי וחסינות
  • הפחתת סיכון לפתח מחלות כמו מחלות לב ויתר לחץ דם, סכרת, השמנת יתר ועוד
  • גדילה והרכב הגוף
  • השפעה מטבולית
כמו כן, מזכירים לך להמשך לקחת חומצה פולית, ויטמינים וברזל.

אין סיכוי שידעת את זה

לניחוש מין הילוד על פי צורת הבטן אין שום ביסוס מדעי. זה תלוי אך ורק ברמת המתיחות של השרירים שלך. אם הבטן שלך גבוהה יותר, זה אומר אך ורק ששרירי הבטן שלך חזקים יותר.

נקודת מבט זוגית

מסתבר שלא רק ההריוניות היא ההורמונלית מבינכם. אם פתאום העיניים שלך מצטעפות נוכח התינוקות ברחוב או בגלל צפייה בסרט עצוב או פרסומת מרגשת במיוחד – זה הקטע של ההריון, ההורמונים וכל מה שביניהם. לא נורא, אפשר להתנחם בעובדה שזה יירגע בערך חצי שנה אחרי הלידה.

סקר

 

ייעוץ מדעי – פרופסור אייל ענתבי, מנהל מערך נשים ויולדות במרכז רפואי ברזילי

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן