כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

לחמניות ללא גלוטן כשרות לפסח

אין בהן שום רכיב של דגן וגם השמרים שיש בבצק עשויים מכימיקלים ולכן אינם נחשבים חמץ. מומלץ לעשות את הלחמניות ארוכות.
זמן קריאה:
1 דקה
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

מצרכים:

350 גרם קמח שמרים כשר לפסח
40 מ"ל שמן
1 כף סוכר
1 ביצה L
חצי כפית מלח
120 מ"ל מים פושרים

אופן ההכנה:
1. את הקמח, המים, הסוכר, הביצה, נלוש במיקסר עם וו לישה כ 3 דקות.
2. נוסיף את המלח ובזרם דק את השמן, ונמשיך ללוש במהירות בינונית כ 6 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
3. את הבצק נעביר למשטח עבודה ונקמח אותו ונלוש אותו ביד מעט.
4.נחזיר את הבצק לקערה ונכסה במגבת לחה ולתת לבצק התפחה של שעה במקום חמים.
5. לאחר שעה של התפחה נחלק את הבצק ל 10 כדורים .
6. נגלגל את הכדורים ונניח אותם על נייר אפיה בתוך התבנית מכסים אותם ונתן לכדורים התפחה של 50 דקות נוספות.
7. לאחר 50 דקות נבריש את הלחמניות עם חלמון ומי שרוצה יכל לפזר מעל שמשום או פרג או פיצוחים.
8. את הלחמניות נכניס לתנור ל 16 דקות לחום של 170 מעלות עד לצבע זהוב ואחיד.

המתכון באדיבותו של השף מיכה כלפה
לקבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה – לחצו כאן

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן