ברוכה הבאה לעולם ההורות!
את עומדת להתחיל פרק מרגש בחייך, מלא באהבה, חיוכים, וכמובן… כביסה לתינוק! אל דאגה, אנחנו כאן כדי לעזור לך. אחת המשימות החשובות היא להכין את כל הבגדים הקטנטנים והמתוקים. כביסה נכונה לתינוק שנולד היא המפתח לשמירה על עורו הרך של התינוק ולשמירה על הבגדים לאורך זמן וחשוב לזכור, כי בנוסף לבגדי התינוקות, יש לשים לב לפריטים אחרים הבאים במגע ישיר עם הרך הנולד, כמו מצעים, שמיכות ומגבות.
כביסה ראשונה לתינוק – למה היא כל כך חשובה?
דמייני את כל הנסיעות והמגע של הבגדים עד שהגיעו אלייך. כביסה יסודית מסירה שאריות חומרי ייצור, אבק וחיידקים, ומבטיחה שהבגדים יהיו רכים ונעימים למגע עם העור העדין של התינוק שלך שהוא רגיש יותר משלנו פי כמה! כדי להגן עליו, חשוב לכבס את כל הכביסה לתינוקות והבגדים החדשים (גם אם הם נראים נקיים לגמרי) לפני השימוש הראשון. זה יעזור להסיר שאריות של חומרי ייצור, אבק, ואלרגנים שעלולים לגרום לגירוי. כביסה יסודית תבטיח סביבה נקייה ורכה עבור העור העדין של הקטן.
כיצד לבחור חומרי כביסה?
לפני שאת מתחילה לכבס את בגדי התינוק, חשוב שתבחרי בחומרי כביסה מתאימים לתינוקות. עורו של תינוקך עדין במיוחד ורגיש לגירויים, ולכן יש להקפיד על בחירת מוצרים עדינים וטבעיים ככל האפשר. בחומרי כביסה שונים עלולים להיות חומרי בישום ו/או רכיבים אלרגניים שעשויים לייצר תגובה אלרגית אצל תינוקות ולפגוע בעורם העדין ובמערכת הנשימה שלהם.
למה כדאי לשים לב:
חומרי כביסה היפו אלרגנים: מוצרים המסומנים כהיפו אלרגניים פותחו במיוחד והם ידידותיים יותר לעור הרגיש של התינוק. בחרי בחומרי כביסה היפו אלרגניים, ללא בשמים ותוספים שעלולים לגרום לתגובות אלרגיות.
חומרי כביסה עדינים: העדיפי חומרי כביסה נוזליים על פני אבקה, שכן הם מתמוססים בקלות יותר ומשאירים פחות שאריות.
חומרי כביסה טבעיים: חומרי כביסה המבוססים על רכיבים טבעיים, כמו צמחים ושמנים אתריים, הם אופציה מצוינת לעור רגיש.
מרככי כביסה – אם החלטת להשתמש במרכך, ודאי שהוא מרכך שמותאם במיוחד לכביסת תינוקות.
טמפרטורת כביסה
פעמים רבות עולה השאלה: כביסה לתינוק בכמה מעלות? ככלל יש לכבס את הבגדים עפ"י הוראות היצרן שעל כל פריט. עם זאת, מהניסיון שלנו מומלץ את בגדי תינוקות לכבס בטמפרטורה של כ- 30-40 מעלות צלזיוס ואת המגבות וחיתולים בטמפרטורה גבוהה יותר של כ- 60 מעלות צלזיוס כדי להשמיד חיידקים ופטריות.
הפרדה
מקובל לומר שיש לכבס את כל בגדי תינוקות בנפרד משאר בגדי בני המשפחה במהלך השנה הראשונה לחיי התינוק. בניגוד לדעה הרווחת כדאי לדעת שאין הנחיה גורפת שכזו וניתן בהחלט לכבס את פריטי הלבוש אלה עם אלה אך אם יש אלרגיות במשפחה מומלץ לכבס את הבגדים הראשונים בנפרד.
הפרידי צבעים וסוגי בד: כבסי בגדים לבנים בנפרד מצבעוניים, ובגדים עדינים בנפרד מבדים עבים יותר.
טיפול בכתמים:
טפלי בכתמים במהירות: ככל שתטפלי בכתם מוקדם יותר, כך יהיה קל יותר להסיר אותו. השתדלי לעשות זאת לפני שהכתמים מתייבשים. (ראי טיפים לטיפול בכתמים בהמשך הכתבה)
חומרים להסרת כתמים: השתמשי בחומרי הסרת כתמים ייעודיים לבגדי תינוקות.
ייבוש
מייבש: אם את משתמשת במייבש, בחרי בטמפרטורה נמוכה.
ייבוש באוויר הפתוח: כשאינך משמשת במכונת ייבוש, יבשי את הבגדים בשמש או בצל זו היא הדרך הטובה ביותר לשמור עליהם רכים ומריחים טוב.
רשת כביסה עבור הפריטי הטקסטיל הקטנים: בטח את מכירה את התסכול כשאת מוצאת גרביים בודדות אחרי הכביסה או שפילטר הכביסה מלא בפרוות קטנות מהכובע של הקטנה? כדי להימנע ממצבים כאלה, אנחנו ממליצות לך להשתמש ברשת כביסה לפריטים הקטנים כמו גרביים, כפפות וכובעים. הרשת שומרת עליהם יחד ומונעת מהם להסתובב ולהיעלם בתוך הכביסה. בנוסף, זה יגן על מכונת הכביסה שלך מפני נזק שעלול להיגרם מחלקים קטנים שעלולים להיתקע בפנים. תוך כמה שניות הכנסת את הפריטים הקטנים לרשת, וסיימת עוד דאגה קטנה.
בדיקה יסודית:
לפני שאת מלבישה את הבייבי, הקדישי כמה שניות לבדוק את הבגד לפני שאת מלבישה אותו, לוודא שאין חורים, כפתורים רופפים או חוטים בולטים.
הסרת כתמים עקשניים: שלום, כתמי חלב ופירות!
בטח כבר שמת לב שתינוקות קטנים הם אלופי הלכלוך! חלב, פירות, ו… טוב, לא נפרט יותר מדי. אבל אל דאגה, יש פתרון פשוט: אל תתני ללכלוך לשבת על הבגד יותר מידי זמן. ככה תמנעי מכתמים עקשניים, ריחות לא נעימים, ועובש שעלול להופיע אם תשאירי את הבגדים רטובים ומלוכלכים זמן רב.
למה זה כל כך חשוב?
עור עדין: עורו של התינוק רגיש מאוד, ולכלוך עלול לגרום לגירויים ואדמומיות.
מניעת ריחות: כביסה מהירה תמנע ריחות לא נעימים שעלולים להישאר בבגדים.
שמירה על הבד: כביסה בזמן תמנע צורך בהרתחה, שעלולה לפגוע באיכות הבגד.
אז זוכרת?
כביסה מהירה שומרת על הבגדים נקיים, ריחניים ורעננים, ומבטיחה שהתינוק יישאר נעים ונוח.
הנה מספר טיפים שיועילו לך בטיפול בכתמים:
כבסי את הבגדים מיד אחרי שהתלכלכו.
כתמי חלב: כבסי את הבגד מיד במים קרים וסבון עדין. אם הכתם התייבש, השרי אותו במים קרים עם מעט חומץ לפני הכביסה.
כתמי פירות: הסירי את שאריות הפרי מהבגד, שפשפי את הכתם בסבון כלים והשרי במים חמים.
כתמי צואה: שטפי את הבגד מיד במים קרים וסבון עדין. השתמשי במברשת רכה כדי להסיר את הכתם.
טיפ חשוב:
תמיד בדקי את הוראות הכביסה על תווית הבגד לפני שאת מתחילה לטפל בכתם.
שאלות נפוצות
האם חייבים לכבס את בגדי התינוק בנפרד מבגדי שאר המשפחה?
אין חובה, אך מומלץ להפריד את הכביסה הראשונה.
האם אפשר להשתמש במרכך כביסה?
מומלץ להשתמש במרכך כביסה מותאם לכביסת תינוקות.
אחסון נכון לקראת האחים שבדרך
במידה ותרצו להרחיב את המשפחה, אנו ממליצות לשמור את הביגוד הראשוני לשימוש עתידי. אחסון נכון של בגדי התינוק יבטיח שהם יישארו נקיים ומאורגנים:
וודאי שהבגדים נקיים ויבשים לקראת האחסון.
קפלי את הבגדים בקפידה כדי למנוע קמטים וכתמים.
אחסני בשקיות ואקום: שקיות ואקום הן דרך מצוינת לחסוך מקום בארון.
סמני את השקיות: סמני את השקיות לפי גודל או עונה כדי למצוא בקלות את מה שאת צריכה.
הרחיקי מאבק: אחסני את הבגדים בארונות סגורים או במגירות.
טיפ נוסף: סדרי את הבגדים לפי גודל, כך שתוכלי בקלות למצוא את הבגד המתאים לתינוק הגדל.
לסיכום,
כביסה נכונה של בגדי תינוקות וילדים היא משימה חשובה לשמירה על בריאותם ונוחיותם. על ידי הקפדה על הטיפים וההמלצות במאמר זה, תוכלי להבטיח שהבגדים של תינוקך יהיו נקיים ורכים. והכי חשוב: תהני מכל רגע עם התינוק הקטן שלך!
זכרי: כל תינוק הוא ייחודי, והצרכים שלו עשויים להשתנות. הקשיבי לעורו של התינוק ותהיי מודעת לכל שינוי. אם את מבחינה בגירוי או אדמומיות, התייעצי עם רופא הילדים.