דג מרוקאי לשבת בסגנון השף מיכה כלפה
במתכון ניתן לבחור את הדג המועדף עליכם: סלמון, טונה , לברק, גמבור, דניס, פרידה, אמנון, לוקוס, אנטייאס, בורי ועוד…
מצרכים:
1 קילו דג חתוך לחלקים
1 כף מיץ לימון טרי
מלח לפי הטעם
כף אבקת פפריקה אדומה
רבע כוס שמן
רבע כפית כורכום
4 פלפלים אדומים יבשים קטנים לאוהבי החריף, אפשרי להוסיף אחד או שני פלפלים ירוקים
1 גמבה אדומה / גמבה ירוקה
1 גזר חתוך לקוביות או לרצועות דקות
1 לימון כבוש.
2 גזרים חתוכים לרצועות
6 שיני שום קלופות
חבילת כוסברה קצוצה
1 וחצי כוסות מים
לתוספת גרגירי חומוס שעברו בישול
אופן ההכנה:
1. שוטפים את הדג וחותכים למנות.
2. מכניסים את הדג לקערה עם מים ולימון להוצאת הטעם המלוח.
3. בקערה קטנה מערבבים היטב את הפלפל האדום, השמן והכורכום חצי חבילה כוסברה טובלים את נתחי הדג בתערובת.
4. בתחתית סיר רחב שמים את שיני השום השלמות הגזר, הלימון הכבוש ואת הפלפלים, אפשרי להוסיף את החומוס לאחר שבושל ומסדרים עליהם בנוחות את נתחי הדג.
5. מפזרים על נתחי הדג הכוסברה הקצוצה , ומוסיפים את המים.
6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים, מכוסה במשך כ 30 דקות
*אפשר להוסיף פולים וסלרי לדג.
המתכון באדיבותו של השף מיכה כלפה
לקבוצת הפייסבוק אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה – לחצו כאן