כל שבוע קורה לך משהו חדש בבטן.

פיטוצין

כשאין ברירה וחייבים להוציא את העובר לאוויר העולם, מזרזים את הלידה. לרוב מהלך הלידה מתרחש באופן טבעי ותקין אך לעתים הלידה מתעכבת והסיבות יכולות להיות מגוונות: מצוקת עובר, מיעוט מי שפיר וכד'. מהו פיטוצין? איך מקבלים אותו? ומתי? כל התשובות במדריך המלא בהמשך..
זמן קריאה:
2 דקות
שיתוף כתבה ב:

תוכן הכתבה:

מהו פיטוצין?

ישנם מקרים וסיבות שונות בהם יציעו לך במהלך הלידה לבצע השראה או זירוז לידה. ישנן שיטות שונות לבצע זאת. אחת השיטות לעשות את זה היא בעזרת פיטוצין. נוסחה סינטטית של הורמון בשם אוקסיטוצין, שהוא ההורמון הגורם להתכווצויות הרחם. התרופה ניתנת אל תוך הוריד כדי להתחיל או לחזק את הצירים. והיא מהווה חיקוי של הפעילות המכנית של הרחם.

כיצד הוא ניתן?

פיטוצין ניתן בדרך־כלל בחדר הלידה תוך כדי ניטור העובר. עם קבלת הפיטוצין יגבר הלחץ על העובר באופן פתאומי, וניטור קבוע יהיה הכרחי ברוב המקרים. כמו כן, הניטור יחייב שכיבה על הגב. תנוחה לא טבעית ופחות מומלצת ללידה, אשר באופן פרדוקסלי למתן הפיטוצין לא תעזור לקידום הלידה. יחד עם זאת, אם הוחלט על ידך ועל ידי הצוות הרפואי לקחת פיטוצין, זכרי שרק שעות מעטות מפרידות עד למפגש פנים אל פנים עם תינוקך.

מתי מתן פיטוצין הוא יעיל

השימוש בפיטוצין יעיל כאשר צוואר הרחם בשל ויש פתיחה ומחיקה, אבל עדיין אין מספיק צירים. לכן, פיטוצין ניתן בדרך־כלל כשלב שני לאחר הכנת צוואר הרחם באמצעים אחרים כגון קטטר בלוני או על־ידי פרוסטגלנדין.

מה הסיכונים בקבלת פיטוצין

הסיבוך העיקרי בשימוש בפיטוצין הוא עלייה בסיכון לקרע של הרחם, בייחוד לנשים שעברו ניתוח קיסרי, נשים בהריון מרובה עוברים או נשים ולדניות. אצל נשים אלו נוקטים בזהירות יתר והמינון של פיטוצין שניתן הוא נמוך יותר. 

כתבות הכי נצפות בקטגוריה

חיפוש
אפליקציה של יולדת

מומלץ לגלוש באתר בכל הדפדפנים למעט אינטרנט אקספלורר

דילוג לתוכן