שאלה בנוגע לצילום פה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר וייס,

אני בתחילת השבוע ה 11 להריוני, עד עכשיו הכל בסדר (טפו, טפו, טפו..)
    אלא שהיום נקלעתי לבעיית שיניים קלה.
    לאחר שהייתי אצל רופאת השיניים היא אמרה שעליה לעשות צילום פה על מנת לדעת כיצד לטפל יותר טוב בבעיה (מדובר בבעית כתרים - סתם לידע כללי..)
    אני התנגדתי נחרצות מאחר ושמעתי שהצילום עלול להזיק לעובר.
    כרגע אני נמצאת במצב של אי נוחות משווע..(חשוב לציין שלא כואב לי, פשוט לא נוח)
    מה לדעתך נכון לעשות? האם צילום הפה עלול להזיק לעובר?
    אשמח לשמוע את עצתך.

המשך ערב נעים.
5 תגובות
עמוד 1
  • שלום לך

עד לקבלת תשובה, קבלי קישור מהאתר של משרד הבריאות:
    http://www.health.gov.il/pages/default.asp?pageid=777&parentid=771&catid=44&maincat=13

גלית
  • שלום קוקית: אילו צילומים היא מבקשת שתבצעי? אם מדובר בסטטוס (צילומים של כל השיניים) לא כדאי לבצע בהריון. אם מדובר בצילומים של שיניים בודדות, אין חשש לבצע (את מוגנת באמצעות סינר עופרת, והקרינה מהצילום היא מזערית, אפילו בהשוואה לקרינה בחוץ). מומלץ לבצע טיפולים בטרימסטר שני (בראשון יש עוד התפתחות של איברי העובר ובשלישי את עשויה להרגיש חוסר נוחות גופנית בשכיבה על כסא הטיפולים). בכל מקרה, טיפולים חיוניים יש לבצע ולא לדחות לתום ההיריון, וטיפולים בבעיות חריפות, יש לבצע ללא דיחוי וללא חשש. בהצלחה. תיתי (זו לא תשובה חובבנית).
  • תודה לגלית ותותי על התגובה
    לתותי, אין לי מושג אם היא רוצה לצלם את כל הפה או שיניים בודדות (היא לא הסבירה לי וכמובן שלא ידעתי לשאול...)
    אתמול הייתי אצל רופא השיניים שאצלו עשיתי את הכתרים, הוא אמר שאין צורך בצילום (כי יש לו צילומים פה קודמים שלי)
    אבל הוא רוצה לעשות לי ניתוח בחניכיים עם הרדמה מקומית....(מהפח אל הפחת..)
    שוב, אני מקבלת תגובות מעורבות, חלק אומרות לי שזה בטוח לחלוטין כי מדובר בהרדמה של מקום מסויים ולכן לא יפגע בעובר, וחלק אומרות לי שזה מסוכן לעובר ושלא אחשוב אפילו לעשות זאת.
    בינתיים אני עם כתרים זמניים ודי אובדת עצות......
  • קוקית שלום

עד לקבלת תשובה, קבלי קישור:
    http://www.yoledet.co.il/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1272

גלית
  • קוקית שלום, אני לא יודעת איך זה עובד, אבל אם תוכלי לשלוח לי מייל, אשמח לעוץ לך עיצות ספציפיות (לגבי הצילומים וניתוחי החניכיים, שאגב, לא מומלצים בהריון בשל תגובת החניכיים לריפוי, מה גם, שאיני בטוחה שלא סובלים דיחוי). בקיצור, אעזור לך בכיף. להשתמע. תיתי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה